2 iunie 2023
No menu items!

Regele Charles al III-lea a fost încoronat!

Cele mai vizualizate articole

Într-o ceremonie care nu a mai fost văzută de peste 70 de ani, astăzi a avut loc încoronarea regelui Charles III al Marii Britanii, Irlandei de Nord și al Commonwealth- ului. Păstrând o tradiție de mai bine de 1.000 de ani, încoronarea Regelui a avut loc la Westminster Abbey din Londra. Deși tot ceremonialul a fost cu mult mai restrâns față de cel de acum 70 de ani, când a fost încoronată Regina Elisabeta a II- a, acesta nu a fost deloc mai puțin emoționant.

La ora 13:02 (ora României) Regele a primit coroana regală și Arhiepiscopul de Canterbury a rostit celebrele cuvinte: God Save the King!

Regele a primit Coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual. Confecţionată pentru regele Charles al II-lea în 1661, aceasta cântăreşte aproape două kilograme. Acoperită cu un glob şi o cruce, simbolizând lumea creştină, este realizată din aur masiv şi încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaz şi turmaline. Noul suveran a stat pe tronul de stejar, vechi de 700 de ani, al Regelui Edward. El a primit Sabia Ofrandei şi cele trei săbii, a milostivirii, a dreptăţii spirituale şi a dreptăţii temporale. Regele poartă inelul care simbolizează angajamentul pe care şi-l ia faţă de popor şi biserică. El a primit şi mantia încoronării, purtată şi de bunicul său, Regele George al VI-a, dar şi globul regal şi mănuşa care reprezintă autoritatea. De asemenea, i-a fost înmânat şi sceptrul regal.

După ce Regele Charles al II-lea a fost încoronat, a urmat și ceremonia de încoronare a Reginei Camilla.

La încoronare au fost prezenți aproximativ 2.000 de invitați. Printre aceștia se află și președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen, dar și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTABILITATE ATMOSFERICĂ ÎN PRAHOVA- VIJELII, AVERSE TORENŢIALE ŞI GRINDINĂ

Meteorologii eu emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH