19 aprilie 2024
No menu items!

TREI CONTRABANDIŞTI CARE ADUCEAU MARFĂ DIN TURCIA AU FOST REŢINUŢI

Cele mai vizualizate articole

Trei contrabandişti care aduceau marfă din Turcia au fost reţinuţi de poliţiştii prahoveni, fiind vorba despre două femei, de 35 şi 38 de ani, ambele din judeţul Prahova, şi faţă de un bărbat, de 28 de ani, din judeţul Ilfov. Cei trei vor fi prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În acest dosar au fost făcute, ieri, 20 de percheziţii în judeţele Prahova şi Ilfov, dar şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă.

25 de persoane au fost conduse la sediul unităţii, pentru audieri.

În fapt, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, persoanele bănuite ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, bunuri ce trebuie plasate sub un regim vamal (ţigarete, bijuterii, parfumuri, articole de îmbrăcăminte), având ca ţară de origine Turcia.

Bunurile în cauză ar fi fost comercializate ulterior, pe teritoriul ţării, către diferite persoane.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii din Prahova, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, agende, cataloage, produse din bijuterii, un dispozitiv de măsurare diametru inel, două cântare electronice destinate cântăririi bijuteriilor, 105 bijuterii (63 confecţionate din metal de culoare argintie şi 35 de culoare galbenă), 25.120 de ţigarete de diferite mărci, 450 de articole vestimentare, purtând însemnele unor mărci protejate, parfumuri de diferite mărci, precum şi 15.000 de euro, 1.320 de USD, 15.750 de lei şi 1.010 lire turceşti.

Valoarea bunurilor descoperite şi ridicate, în urma activităţilor desfăşurate este de aproximativ 200.000 de lei.

Prejudiciul preliminar, cauzat bugetului general consolidat, este estimat la 57.780 de lei, reprezentând acciza datorată pentru cantităţile de ţigarete identificate.

În cauză, urmează ca reprezentanţii Autorităţii Vamale Române să calculeze taxele vamale, accizele şi TVA de plată pentru toate bunurile introduse în ţară cu nerespectarea dispoziţiilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de cel al poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

De asemenea, la activitate au participat jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PREOTUL TĂNASE DE LA VALEA PLOPULUI: FETELE FRUMOASE ATRAG BĂIEŢII, IAR APOI EI INTRĂ LA PUŞCĂRIE. DACĂ EI FAC PUŞCĂRIE, SĂ FACĂ ŞI ELE

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies