29 noiembrie 2023
No menu items!

BEBELUŞUL MALNUTRIT ÎNCĂ LUPTĂ PENTRU VIAŢĂ

Cele mai vizualizate articole

Bebeluşul în vârstă de două luni care a ajuns, în urmă cu o săptămână, în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie Ploieşti din cauza malnutriţiei severe şi a deshidratării continuă să lupte pentru viaţă.

Medicii spun că starea acestuia, deşi stabilă, rămâne gravă, iar efectivul cadrelor medicale de la Terapie Intensivă depune toate eforturile pentru a-l salva pe micuţ.

Concluziile preliminare ale anchetei în acest caz arată că mama copilaşului a minţit. Ea a reclamat că s-ar fi prezentat cu micuţul la Spitalul Urlaţi, însă i-ar fi fost refuzat accesul la servicii medicale pe motiv că bebeluşul trebuie consultat de un medic pediatru.

În realitate, în urma verificărilor, s-a constatat că femeia a ajuns cu bebeluluşul la Spitalul Urlaţi după ce programul la Pediatrie s-a încheiat, însă ea nu a intrat în incinta unităţii sanitare, ci doar a discutat cu paznicul, iar apoi a plecat.

„Pe camerele de supraveghere se observă că, în jurul orei 20.43, o persoană de sex feminin care avea un sugar în braţe a discutat cu agentul de pază al unităţii din dreptul porţii, după care aceasta, deplasându-se către un automobil aflat în stradă, părăseşte unitatea. (…) din declaraţia agentului de pază al Spitalului Orăşenesc Urlaţi, la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că doreşte să meargă la secţia de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19, acesta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului şi a plecat. Agentul de pază precizează, de asemenea, că i-a însoţit pe cei doi (mama şi pacientul) până în stradă, întrebând dacă au nevoie de maşină, moment în care însoţitoarea care i-a adus pe cei doi a oprit autoturismul, conducătoarea auto (o doamnă blondă) întrebând despre prezenţa în spital a unui anumit cadru medical. La răspunsul negativ al agentului de pază, persoanele mai sus-menţionate au urcat în maşină şi au plecat”, informează Prefectura Prahova.

Ulterior, în dimineaţa următoare, o ambulanţă a fost solicitată de către familia micuţului şi acesta a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti.

Băieţelul mai are o soră şi un frate în vârstă de un an şi jumătate, respectiv 3 ani.

Minorii au fost preluaţi, împreună cu mama lor, de către DGASPC, care continuă ancheta şi evaluările pe mai multe paliere pentru a stabili de ce nou-născutul a ajuns într-o stare atât de gravă.

Autorităţile spun că familia nu era cunoscută ca fiind una cu probleme, nici la nivel local, nici la nivelul DGASPC.

 

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

AVARIE PE O MAGISTRALĂ A TERMO PLOIEŞTI. PESTE 1.700 DE APARTAMENTE- FĂRĂ CĂLDURĂ ŞI APĂ CALDĂ

O avarie s-a produs pe o magistrală a Termo Ploieşti, peste 1.700 de apartamente din municipiu fiind, la ora...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH