28 noiembrie 2023
No menu items!

Filarmonica ploieșteană s-a înfrățit cu cea mai celebră orchestră: „Johann Strauss Ensemble” din Viena

Cele mai vizualizate articole

Filarmonica Ploiești a făcut primul pas din mulți alții ce vor fi făcuți în viitorul apropiat, acela de a semna parteneriate și colaborări cu unele dintre cele mai mari și prestigioase instituții de cultură din Europa.

Astfel, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu, și dirijorul „Johann Strauss

Ensemble”, Russell McGregor, au semnat acordul de înfrățire a celor două instituții, acest protocol conținând o serie de colaborări, concursuri, competiții, evenimente și manifestări educative și culturale ce se vor desfășura în parteneriat în cele două orașe, Ploiești și Viena.

Această înfrățire este parafată pe termen nedefinit, date fiind valorile și obiectivele comune pe care le au atât instituțiile semnatare, cât și țările gazdă, iar ceremonia de oficializare a acestui parteneriat va avea loc la începutul lunii iulie, când domnul Vlad Mateescu va participa ca membru al juriului la Vienna International Conducting Masterclass & Competition „Wiener Schule“ 2023.

Russell McGregor, care este de asemenea concertmaestru și dirijor al Schönbrunn Palace Orchestra, este unul dintre cei mai renumiți violoniști și dirijori din lume. Născut în Oxford, Marea Britanie, și crescut în Melbourne, Australia, a susținut turnee pe întreg mapamondul în fruntea orchestrelor pe care le-a dirijat, felul său fermecător de a invita publicul în călătoriile sale muzicale fiind legendar. Russell McGregor cântă la o vioară de Carlo Giuseppe Testore, făurită în 1697.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH