21 februarie 2024
No menu items!

Bye, Great Tina! ”The Best” rămâne o amintire!

Cele mai vizualizate articole

A plecat Vocea! O pagină din istoria muzicii s-a închis astăzi! La 83 de ani, Great Tina nu mai este aici să ne încânte, să ne zâmbească așa cum numai ea știa! „Tina Turner, Regina rock’n roll-ului” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. „Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a anunțat purtătorul ei de cuvânt.

Tina Turner a devenit un simbol al muzicii, nu doar o stea strălucitoare. Din anii 50 și până la ultima sa apariție pe scenă, în 2009, Great Tina a devenit o legendă a rock and roll-ului. ”Proud Mary”este melodia icon a sa, iar ”The Best” reprezintă un alt simbol prin care este renumită.

Tina Turner nu a avut o viață ușoară, căsătoria toxică pe care a avut-o cu Ike Turner a afectat-o puternic.

Revenirea ei în anii 80 a fost fulminantă, iar de atunci Tina a redevenit Regina rock and roll.

Este prima femeie și primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone(1967). În 1986, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. A câștigat 12 premii competitive Grammy. A jucat în patru lung metraje, printre care și Mad Max Beyond Thunderdome(1985), și a avut o apariție în celebrul serial ”Ally McBeal”. În 1986, Tina Turner primește o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame. Anul trecut, Mattel a realizat o păpușă Barbie în onoarea sa pentru melodia „What’s Love Got To Do With It.”

Vocea sa, impresionantă și deosebită a dat glas la sute de melodii, majoritatea devenind hit-uri.

Tina Turner (Anna Mae Bullock, n. 26 noiembrie 1939, Nutbush, Comitatul Haywood, Tennessee, Tennessee, SUA) și-a început cariera de artist de înregistrare alături de grupul lui Ike Turner, Kings of Rhythm, în 1958. Este prezentată publicului ca Tina Turner în 1960, odată cu lansarea single-ului „A Fool in Love”. Se căsătorește cu Ike Turner în 1962, cu care lansează hituri precum „It’s Gonna Work Out Fine”, „River Deep-Mountain High”, „Proud Mary” și „Nutbush City Limits”. Crescută ca baptistă, Turner se convertește la secta budistă Nichiren în 1973. Cuplul Turner se desparte în 1976 și divorțează în 1978. În autobiografia I, Tina: My Life Story, Turner confesează ca a fost o victimă a violenței domestice. Filmul biografic What’s Love Got to Do with It (1993) urmărește viața artistei și relația sa toxică cu Ike Turner.

În anii ’80, Turner se bucură de „una din cele mai mari reveniri din istoria muzicii”. În 1983 lansează single-ul „Let’s Stay Together”, urmat de albumul Private Dancer (1984). Albumul de studio conținea cântecul „What’s Love Got to Do with It”, care a câștigat Premiul Grammy pentru înregistrarea anului și a devenit primul și singurul său hit clasat pe locul întâi în Billboard Hot 100. A fost, la vremea respectivă, cea mai în vârstă artistă solo cu un hit în vârful clasamentului. Urmează cântece de succes ca „Better Be Good to Me”, „Private Dancer”, „We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)”, „Typical Male”, „The Best”, „I Don’t Wanna Fight”, și „GoldenEye”. În timpul turneului Break Every Rule World Tour, Turner stabilește o performanță de Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare public plătitor (180.000 de persoane) la concertul unui artist solo.

Având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Tina Turner este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii. A câștigat 12 premii competitive Grammy. Este prima femeie și primul artist de culoare ajuns pe coperta revistei Rolling Stone. Rolling Stone a clasat-o pe Turner în topul celor mai mari 100 de artiști ai tuturor timpurilor. În 1986, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Ca rezident al municipalității Küsnacht încă din 1994, Turner a obținut cetățenie elvețiană în 2013.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DATORIILE PETROLULUI PLOIEŞTI CĂTRE CSM PLOIEŞTI, EŞALONATE PENTRU A TREIA OARĂ

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, azi, eşalonarea datoriilor pe care Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52 le are către CSM...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies