15 iunie 2024
No menu items!

CĂTĂLIN PREDOIU, MESAJ DE ZIUA POMPIERILOR: PROFESIONALISMUL POMPIERILOR ROMÂNI A DEVENIT UN BRAND DE ŢARĂ

Cele mai vizualizate articole

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat la festivitatea de decorare a cadrelor IGSU, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, că profesionalismul pompierilor români a devenit brand de ţară.

„Activitatea dumneavoastră nu are nevoie de cuvinte pentru a fi descrisă sau, dacă vreţi, are nevoie de un singur cuvânt: viaţa. Sunteţi salvatori, aduceţi viaţă, protejaţi viaţa şi daţi şansă unor semeni aflaţi în pericol să îşi continue această viaţă. (…) Sunteţi o verigă importantă a statului, funcţionaţi excepţional de bine, aţi dobândit o expertiză de prim nivel în lume. Ca urmare, sunteţi şi solicitaţi, an de an, să o aduceţi în slujba cetăţenilor altor state. Şi prin asta sunteţi şi ambasadori ai României. Aţi construit un prestigiu, un brand de ţară, cum se spune, pentru România. Şi dacă e să-mi doresc ceva, este să fiţi conştienţi şi să fiţi mândri de acest lucru, dincolo de actul profesional în sine, prin modul profesionist prin care o faceţi şi serios, altruist, dedicat. Aţi ridicat această profesie mult deasupra rutinei, obişnuinţei. E mai mult decât o profesie. A devenit o vocaţie, aţi făcut din ea artă şi stindard pentru conaţionalii noştri. De aceea suntem mândri, de aceea vă mulţumim, de aceea vă suntem recunoscători. Şi este cel mai bun mod de a vă dovedi patriotismul.
În opinia mea, prima probă de patriotism este profesionalismul şi seriozitatea şi integritatea. Asta înseamnă să fii patriot. Şi dumneavoastră chiar serviţi patria, aşa cum spuneţi în salutul dumneavoastră, atât de frumos, când primiţi o distincţie sau când adresaţi o întâmpinare. Serviţi patria şi o faceţi fiind profesionişti. Nu e puţin lucru”, a spus Predoiu.

Potrivit ministrului, pompierii au participat anul acesta în peste 26.000 de misiuni, au salvat peste 10.000 de oameni, iar în 210.000 de misiuni SMURD au fost îngrijiţi 214.000 de oameni.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

URS PE O STRADĂ DIN CÂMPINA!

Cetățenii din municipiul Câmpina au fost avertizați,  în această după-amiază,  prin mesaj RO-ALERT,  despre prezenta unui urs pe o...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies