29 septembrie 2023
No menu items!

Locul României este în Schengen!

Cele mai vizualizate articole

În ultimul său discurs privind Starea Uniunii Europene, rostit în calitate de Președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a subliniat faptul că atât România cât și Bulgaria acționează de facto ca state membre Schengen și că o decizie privind aderarea acestora în spațiul Schengen nu suportă amânare.

Poziția exprimată ieri în plenul Parlamentului European de Președintele Comisiei Europene nu face altceva decât să întărească mesajul pe care țara noastră l-a transmis în repetate rânduri în forurile decizionale europene: pregătirea Romȃniei, conform regulilor şi acquis -ului Schengen, a fost validată ȋncă din 2011 şi reconfirmată de raportul celor două vizite voluntare găzduite de Romȃnia ȋn octombrie şi noiembrie 2022. Aceste rapoarte au recunoscut, de asemenea, contribuția semnificativă a Romȃniei la securitatea internă a UE şi la protecția frontierelor externe. Așadar, locul României este în Schengen” a declarat Răzvan Prișcă, deputat PNL.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH