25 iunie 2024
No menu items!

Filarmonica și teatrul din Ploiești s-au bucurat de banii de la Ministerul Dezvoltării doar pe hârtie!

Primăria a lăsat fără 16 milioane de lei cele două instituții de cultură pentru plata datoriilor

Cele mai vizualizate articole

Nu au trecut nici 24 de ore de când Filarmonica ”Paul Constantinescu” și Teatrul ”Toma Caragiu” au primit ”vestea” că au 16,3 milioane de lei în plus, bani care reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale, că s-au trezit că aceste sume vor ajunge… doar pe hârtie la ele.

Primăria a decis că aceste sume să le folosească la plata datoriilor! În fine, pemtru a plăti doar parțial datorii! Astfel cele 16,3 milioane vor ajunge la plata facturilor restante, mai vechi de 90 de zile în mare majoritate. Conform unei Hotărâri de Consiliu Local, aprobată astăzi, se vor achita facturi de la Termo Ploiești, TCE, utilități, rambursări și dobânzi de la bănci. Aproape 6 milioane de lei vor fi dați pentru rambursările de la bănci, 4,3 milioane de lei se vor achita către Termo Ploiești- reprezentând plată parțială a subvenției pe luna aprilie-, 3 milioane lei  către TCE.

Cele două instituții de cultură, care sperau să-și poată începe fără probleme noile stagiuni, acum se află la limită cu cheltuielile și speră ca în decembrie, sumele care vor veni de la ministerul Dezvoltării să nu mai fie luate de către primărie. Anul trecut, legea bugetului de stat a fost modificată în luna decembrie printr- o OUG in care a fost introdus un aliniat prin care se interzicea utilizarea acestor sume pentru alte cheltuieli ale primăriilor, mai mult, aceste sume rămâneau ca excedent și puteau fi cheltuite de instituțiile de cultură și în anul următor.

5/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

5/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

Accident rutier cu descarcerare în Bărcănești, sat Românești, DN1

Au fost alertați pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Ploiești, care s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies