4 decembrie 2023
No menu items!

Roberta Anastase, senator liberal, realeasă în funcția de președintă a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Cele mai vizualizate articole

Ieri, 31 octombrie 2023, au avut loc, la Istanbul, trei reuniuni ale Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în organizarea Secretariatului Internaţional al APCEMN, respectiv: reuniunea Grupului de lucru pentru regulament, a Comisiei pentru probleme juridice şi politice şi a Comisiei pentru probleme tehnologice şi de mediu. În cadrul reuniunii Grupului de lucru s-au analizat şi dezbătut amendamentele delegaţiilor parlamentelor naţionale la Regulamentul APCEMN, precum şi amendamentele aduse de Secretarul General Regulamentului Secretariatului Internaţional al APCEMN. Amendamentele acceptate au fost transmise, spre dezbatere, Comisiei pentru probleme juridice şi politice. La finalul lucrărilor, doamna senator Roberta Anastase a fost aleasă, pentru al doilea mandat, în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru probleme juridice şi politice a APCEMN.

Ieri, la Istanbul, am fost aleasă, pentru un nou mandat, în funcția de președintă a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).

In acest context, am prezidat o noua reuniune a Comisiei juridice și politice a APCEMN, precum și reuniunea Grupului de lucru pentru regulament al APCEMN.

În expunerea mea, în calitate de raportor, am subliniat faptul că, de-a lungul existenței sale, Adunarea, prin eforturile comune ale parlamentarilor, a obținut rezultate importante și valoroase în diverse domenii de cooperare în regiunea Mării Negre. Cu toate acestea, realitățile geopolitice în schimbare la nivel global și în regiune au dus la scăderea nivelului de cooperare și au dat naștere unor noi riscuri și provocări. Astfel, este imperios necesar ca toate statele membre OCEMN să respecte angajamentele asumate în temeiul Cartei OCEMN, inclusiv adeziunea la principiile dreptului internațional și respectarea acestora”; a declarat senatorul liberal prahovean, Roberta Anastase, la finalul reuniunii.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NOI MODIFICĂRI AL TRASEELOR TCE PLOIEŞTI ÎN CONTEXTUL LUCRĂRILOR DE PE BULEVARDUL CASTANILOR

Având în vedere lucrările de refacere a carosabilului care se derulează pe Bulevardul Independenței (Castanilor), între Gara de Sud...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH