4 decembrie 2023
No menu items!

VOLOSEVICI A RENUNŢAT LA PROIECTE DE 85 DE MILIOANE DE EURO. ANASTASE EXPLICĂ DE CE PRIMARUL E PROST… ADMINISTRATOR

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele PNL Ploieşti, senatorul Roberta Anastase, a anunţat, azi, că primarul Andrei Volosevici a renunţat la proiecte pe fonduri europene în valoare totală de 85 de milioane de euro şi a explicat de ce edilul este un prost… administrator.

„Am citit în presă un articol legat de faptul că Primăria Ploieşti a dezangajat nişte sume de bani, aşa că am solicitat un punct de vedere oficial pe componenta ADR Sud Muntenia.
Am constatat că primarul a dezangajat, asta înseamnă că a renunţat la nu mai puţin de 21 de proiecte din totalul de 30. Erau 30 de proiecte, la 21 le-a zis „pas. Nu are Ploieştiul nevoie de aşa ceva…”. Valoarea totală a celor 21 de proiecte la care a renunţat este de 85 de milioane de euro. 85 de milioane de euro care, nu numai că ar fi dus la dezvoltarea oraşului, dar erau bani care intrau în economia acestui oraş. 21 de proiecte la care gradul de realizare este sub 10%”, a declarat Anastase.

În plus, preşedintele PNL Ploieşti a explicat că municipalitatea va trebui să returneze şi sumele cheltuite până acum pe acele proiecte la care a renunţat, dacă au fost făcute deconturi de la ADR Sud Muntenia.

Din cele 9 proiecte care au mai rămas, două sunt mai „consistente” şi presupuneau ceva mai multă muncă, aşa că Volosevici le fazează.

„Fazarea înseamnă că nu eşti prost o dată, eşti prost de două ori. Prost administrator, desigur. De ce? Pentru că, pe de o parte, pe exerciţiul bugetar în desfăşurare nu ai fost în stare să absorbi fondurile europene şi, în loc să depui alte proiecte, te duci şi consumi bani din exerciţiul bigetar viitor. Deci, de fapt, se pierd bani de două ori. Dacă vă uitaţi la gradul de realizare a acestor două proiecte, o să vedeţi că au trecut cu greu de pragul de 10%”, a explicat Anastase.

„În total, domnul primar, care a preluat mandatul de primar cu proiecte semnate, şi aici mă refer doar pe ADR Sud Muntenia, deci proiecte semnate de 120 de milioane de euro aproximativ. Dumnealui, în 3 ani de zile, când nu avea altceva de făcut decât să dea drumul la procedura de licitaţie şi să urmărească lcurările, a reuşit performanţa să spere că absoarbe până la sfârşitul acestui an 15 milioane de euro. Nu sunt încă absorbiţi. Deci 15 milioane de euro în 3 ani de zile în condiţiile în care proiectele le avea pe masă”, a mai spus preşedintele PNL Ploieşti.

În context, Anastase spune că neperformanţa nu trebuie plătită şi că primarul ar trebui să dea înapoi sumele primite ca primă pentru aşa zisa muncă la proiectele pe fonduri UE.

„Mă întreb dacă domnul primar are măcar bunul simţ- zic eu necesar în momentul în care pierzi suma asta totală- să dea banii înapoi pe care i-a încasat, acea primă de 25% care se dă în plus la salariu, (…) că cică munceşte multe pe fonduri europene şi trebuie să îi dea statul român 25% pentru că se implică în fonduri europene. Eu cred că totuşi neperformanţa nu trebuie plătită. E cazul, cred eu, să dea aceşti bani înapoi”, a declarat Roberta Anastase.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NOI MODIFICĂRI AL TRASEELOR TCE PLOIEŞTI ÎN CONTEXTUL LUCRĂRILOR DE PE BULEVARDUL CASTANILOR

Având în vedere lucrările de refacere a carosabilului care se derulează pe Bulevardul Independenței (Castanilor), între Gara de Sud...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH