4 decembrie 2023
No menu items!

Senatorul Roberta Anastase a inițiat un proiect de lege care amână cu un an obligativitatea montării de repartitoare de căldură!

Cele mai vizualizate articole

Senatorul liberal prahovean Roberta Anastase este unul dintre inițiatorii unui proiect de lege referitor la amânarea cu un an a obligativității montării de repartitoare de căldură în apartamentele de bloc. Precizăm că măsura devenea obligatorie la data de 31 decembrie 2023, iar multe blocuri nu mai puteau să monteze aceste sisteme, mai ales că deja sezonul de iarnă a început. tot prin acest proiect, inițiatorii au introdus și compensarea, pentru categoriile defavorizate, a achiziției și montării acestor repartitoare, în limita a 750/locuință.

”Am depus azi, la Senat, împreună cu dnul ministru Sebastian Burduja un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024. Prin acest proiect introducem compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire. Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor.

Proiectul legislativ l-am inițiat împreună cu ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Toma Petcu și Mihail Veștea și de alți parlamentari. Mai semnează președintele Comisiei de Energie din Senat și cel al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților” a precizat senatorul Roberta Anastase.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NOI MODIFICĂRI ALE TRASEELOR TCE PLOIEŞTI ÎN CONTEXTUL LUCRĂRILOR DE PE BULEVARDUL CASTANILOR

Având în vedere lucrările de refacere a carosabilului care se derulează pe Bulevardul Independenței (Castanilor), între Gara de Sud...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH