28 aprilie 2024
No menu items!

AFACEREA WHITE TOWER/ŞEFII DE LA URBANISMUL PRIMĂRIEI PLOIEŞTI SCAPĂ DE ARESTUL LA DOMICILIU

Cele mai vizualizate articole

Cei doi funcţionari din Primăria Ploieşti cercetaţi în legătură cu afacerea imobiliară White Tower, fiind vorba despre directorul adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană, Rita Neagu, şi un şef serviciu din cadrul aceleiaşi direcţii, scapă de arestul la domiciliu, după ce Judecătoria Ploieşti a respins, azi, propunerea procurorilor de prelungire a acestei măsuri.

Astfel, judecătorii au dispus plasarea sunt control judiciar a Ritei Neagu şi a lui Lucian Bălescu, şef serviciu din cadrul Direcţiei de Dezvoltare Urbană.

Decizia nu este definitivă.

„În fapt, în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie şi pe care dezvoltatorul le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară”, spun anchetatorii.
De asemenea, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro, arată sursa citată.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MEDICUL BOGDAN NICA ŞI-A DEPUS CANDIDATURA PENTRU FUNCŢIA DE PRIMAR AL PLOIEŞTIULUI: „VOM CÂŞTIGA PRIMĂRIA ŞI MAJORITATEA ÎN CL”

PNL a depus, azi, la Biroul Electoral Municipal lista de candidaţi pentru funcţia de primar al Ploieştiului şi pentru...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies