13 mai 2024
No menu items!

STEAG DE MARI DIMENSIUNI REPREZENTÂND ROMÂNIA ŞI UE- AFIŞAT ÎN FAŢA PALATULUI CULTURII DIN PLOIEŞTI, CARE VA INTRA ÎN REABILITARE

Cele mai vizualizate articole

Un steag de mari dimensiuni reprezentând tricolorul şi steagul Uniunii Europene a fost afişat, azi, de către liberalii ploieşteni, în faţa clădirii Palatului Culturii, care va intra într-un amplu proces de reabilitare.

„Astăzi marcăm printr-un gest simbolic- arborarea unui tricolor şi a unui steag al UE de mari dimensiuni- unul din proiectele europene pentru Ploieşti şi ploieşteni: reabilitarea clădirii de patrimoniu a Palatului Culturii cu fonduri europene în valoare totală de peste 85 milioane de lei. Reamintim şi că Palatul Culturii va deveni secţie a Universităţii de Medicină Carol Davila”, au transmis liberalii.

Palatul Culturii din Ploieşti, clasat ca monument istoric de clasa A, va fi reabilitat, restaurat şi consolidat cu bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Palatul Culturii din Ploieşti este o construcţie monumentală, realizată în stil neoclasic francez, ridicată pe baza documentaţiei arhitecţilor Ernest Doneaud, arhitect român, de origine franceză, şi Toma T. Socolescu, spre a servi ca Palat al Justiţiei.

Edificiul a fost inaugurat la 26 noiembrie 1933. Cel care a tăiat panglica şi a rostit cuvântarea inaugurală a fost regele Carol al II-lea al României. Printre altele a spus: «Inaugurând astăzi acest frumos locaş, care este o podoabă a municipiului Ploieşti, sunt fericit că în el se vor adăposti aceia cari au chemarea de a împărţi dreptatea…».

Clădirea, care a funcţionat iniţial ca Palat al Justiţiei, a devenit ulterior Palatul Culturii. Are subsol, parter, etajul 1 mai înalt şi etajul 2 mai scund, intrarea principală pe partea sudică aflându-se la nivelul primului etaj, fiind flancată de coloane masive. Holul de la intrare este enorm; interiorul luminat prin plafon, se înalţă pe două nivele, având în componenţa sa şi Sala „Paşilor Pierduţi” sau Sala Coloanelor şi Săli de şedinţă – Sala Marii Uniri. După 1951 clădirea a fost atribuită Complexului Cultural Ploieştean.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Elveția câștigă Eurovisionul! A fost ediția cea mai contestată!

Elveția a câștigat ediția din acest a a concursului Eurovision. Melodia câştigătoare a lui Nemo, "The Code", a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies