24 iunie 2024
No menu items!

Cum și unde puteți vota la alegerile din 9 iunie!

În Prahova sunt așteptați la urne 633.431 de cetățeni cu drept de vot

Cele mai vizualizate articole

 

 

Duminică, 9 iunie, au loc alegeri locale și europarlamentare. În județul Prahova, conform informațiilor oficiale furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă, sunt 633.431 de alegători.

Pentru desfășurarea alegerilor din 9 iunie 2024, pentru județul Prahova, Monitorul Oficial al României a tipărit și furnizat 697.764 de buletine de vot pentru fiecare tip de buletin de vot, respectiv alegerea primarului, Consiliului Local, Președintelui Consiliului Județean, Consiliului Județean și membrilor din România în Parlamentul European, un total de peste 3.488.820 de buletine de vot.

Secțiile de votare se deschid pe data de 9 iunie la ora 7 dimineața și se vor închide seara, la ora 22. În cazuri excepționale, programul se poate prelungi cu încă două ore, adică până la ora 23:59, în cazul în care sunt oameni la coadă, care așteaptă să voteze.

Pentru alegerile locale, alegătorii pot vota numai la secțiile de votare unde sunt arondați, conform domiciliului, sau cu reședința dacă aceasta a fost stabilită cu cel puțin două luni înainte de data alegerilor. Alegătorul poate opta să voteze pentru ambele scrutine, cel local și cel europarlamentar, sau să voteze doar pentru unul dintre acestea. Alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu, chiar dacă se află în același județ, vor putea vota doar pentru alegerile europarlamentare.

Alegătorii vor prezenta documentul de identitate și vor primi de la președintele biroului electoral al secției de votare un set de cinci buletine de vot. După ce le va primi, va intra în cabina de vot, își va exercita acolo dreptul de vot, punând cinci ștampile pentru fiecare din cele cinci buletine de vot care i-au înmânate. Pentru acest lucru va avea la îndemână ștampila de vot și, pentru prima dată, și o tușieră pe care va putea să o utilizeze în cazul în care nu se mai vede foarte bine ștampila după ce ea a fost aplicate pe două, trei, patru buletine de vot. După ieșirea din cabină alegătorii vor împături buletinele de vot cu ștampila de control a secției de votare în exterior și fiecare din cele cinci buletine de vot va fi pusă în urnele inscripționate. Alegătorul va preda ștampila cu mențiunea votat președintelui secției de votare, va primi actul de identitate, pe care s-a aplicat un autocolant cu mențiunea ”VOTAT” și va putea să părăsească secția de vot.

Cetățenii care nu pot fi transportați sau au dificultăți majore în a se prezenta la secția de votare trebuie să depună cu suficient timp înainte la biroul electoral de circumscripție locală un set de documente din care să rezulte că sunt în imposibilitatea de a se deplasa la secția de votare. Pot de asemenea să depună această solicitare însoțită de documente justificative și în ziua de sâmbătă, la biroul secției de la sediul secției de votare și, de asemenea, chiar în duminica alegerilor pot să depună această solicitare, dar să o depună până la o oră rezonabilă, BEC a recomandat ora 14.00, pentru că ea să poată fi prelucrată, pentru ca să poată să se deplaseze doi membri ai secției de votare la domiciliul persoanei cu urna mobilă și evident să aibă și timpul necesar spre a reveni la secția de votare, înainte de ora 22:00, când se încheie votarea.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies