16 iulie 2024
No menu items!

Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este un pilon fundamental al politicii externe a României!

Cele mai vizualizate articole

Deputatul liberal prahovean, Răzvan Prișcă,  a participat la recepția oferită de Ambasada SUA la București, cu prilejul aniversării Zilei Independenței.

Parlamentarul liberal a vorbit despre importanța relațiilor dintre România și SUA: ”Anul acesta, ziua de 4 iulie – Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, capătă o semnificație aparte pentru România. Aniversăm alături de partenerii americani 20 de ani de la aderarea României la NATO și 27 de ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Angajamentul comun privind consolidarea relațiilor noastre bilaterale, relația transatlantică, precum și securitatea în regiunea Mării Negre și ordinea internațională bazată pe reguli fac din Parteneriatul Strategic România -SUA unul dintre principalii piloni ai politicii externe și de securitate a țării noastre.

Împărtășim pe deplin obiectivul SUA de a crea o regiune sigură, prosperă și interconectată a Mării Negre, fără orice interferență malignă din partea unor actori precum Federația Rusă și China. Marea Neagră continuă să fie epicentrul agresiunii Rusiei. Rolul pe care și-l asumă România, cel de principală rută de export pentru cerealele ucrainene, merge mână în mână cu riscurile specifice de securitate (drone și resturi de drone au căzut pe teritoriul nostru, supraaglomerarea rutelor noastre de transport), cauzate de comportamentul iresponsabil al Rusiei și atacurile militare împotriva porturilor ucrainene.

Coordonarea politică și de apărare între SUA și țările de pe Flancul Estic rămâne crucială în consolidarea solidarității euro-atlantice și a răspunsului la agresiunea și agenda revizionistă a Rusiei. România este și va rămâne în continuare un garant al securității în regiune și va milita pentru oferirea unui sprijin mai mare partenerilor vulnerabili precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia”.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE VIJELII ÎN PRAHOVA

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vijelii şi averse torenţiale valabilă azi în mai multe zone, inclusiv...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies