9 august 2022
No menu items!

VINE IARNA : PRAHOVA INTRA SUB COD ROȘU DE VÂNT ,GER , NINSORI

Cele mai vizualizate articole

Judetul Prahova intra sub avertizare de cod portocaliu valabilă de astăzi începând cu ora 14:00 până în data de 06 februarie, ora 12:00, iar cea de cod roșu este valabilă doar în nordul județului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00.

Peste 225 pompieri cu 161 autospeciale de intervenție și mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ, in contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de COD PORTOCALIU și ROȘU in județul Prahova .
Avertizările vizează scăderea accentuata a temperaturilor însoțita de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero.
Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de către echipajele SMURD, iar pentru căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină două autovehicule șenilate cu capacitate mărită de trecere, o autofreză și o autospecială de transport victime multiple.
Au fost transmise circulare cu avertizările de cod portocaliu și roșu către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanență la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Autoritățile recomanda tuturor prahovenilor sa evite sa aplece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Totodata , înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH