24 octombrie 2021
No menu items!

Anticipatele… amânate de Senat!

Cele mai vizualizate articole

Senatul a respins miercuri cu 86 de voturi ”pentru” (PSD, UDMR, ALDE, PMP) și 34 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR) ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Orban, cu o zi înainte să fie demis prin moțiune de cenzură, prin care se prevedeau mai multe măsuri pentru facilitarea organizării alegerilor anticipate.

Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, urmând ca actul normativ să fie trimis Camerei Deputaților, care este forul deciziona.

Printre prevederile cuprinse în Ordonanța de Urgență în cauză se află aceea că, la alegerile parlamentare, românii pot vota la orice secție din țară sau din străinătate. De asemenea, OUG prevede dublarea numărului senatorilor și deputaților din diaspora, precum și faptul că cetățenii români din afara țării își pot exercita dreptul la vot pe parcursul a trei zile, așa cum s-a întâmplat și la alegerile prezidențiale de la finalul anului trecut.

Deși la Camera Deputaților PSD nu mai deține majoritatea, șansa că OUG să fie respinsă în totalitate este destul de mare, ceea ce ar încurca un calendar mai strâns în privința anticipatelor.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTANŢELE DE JUDECATĂ NU CER CERTIFICAT VERDE!

Reprezentanţii Judecătoriei Ploiești au anunţat, azi, că pentru accesul în sediul Jacestei instanţe nu se solicită prezentarea certificatului verde. Ulterior,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH