28 mai 2022
No menu items!

6 LUNI NU VA MAI MIROSI A OUĂ CLOCITE LA BĂICOI! A FOST SUSPENDATĂ ACTIVITATEA RAMPEI DE GUNOI

Cele mai vizualizate articole

 

Agentia de Mediu Prahova, prin decizia 62/ 18.02.2020  a suspendat autorizația integrată de mediu a rampei de gunoi din Băicoi, eliberată societății VITALIA din 23.08.2013.

Acum, timp de șase luni, locuitorii din Băicoi pot spera ca vor respira aer curat. De ani de zile, aceștia au prostestat împotriva poluării olfactive generată de rampa de gunoi, ultimul miting, la care au fost prezenți sute de protestatari,  fiind organizat in vara anului trecut.

Măsurătorile efectuate de APM Prahova au dovedit ca mirosul persistent de oua clocite era provocat de emisiile de hidrogen sulfurat emanat de deșeurile depozitate.

Rampa  de gunoi a fost autorizată pentru depozitarea de deșeuri nepericuloase,  fapt încălcat de angajații societății fiind fiind acceptate pentru depozitare inclusiv deșeuri medicale, a declarat primarul localității Marius Constantin.

La finalul celor șase luni in care societatea nu are voie sa funcționeze, VITALIA are obligația sa prezinte un studiu de impact pe sănătate in care sa facă dovada ca activitate nu afectează locuințele aflate la o distanță mai mica de 1000m pentru a putea obține derogarea necesară, cea mai apropiată locuința de acesta rampa fiind amplasată la doar 600 m, a precizat edilul localității.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PERCHEZIŢII ÎN PRAHOVA ŞI DÂMBOVIŢA LA CONTRABANDIŞTI CU ŢIGĂRI- VIDEO

La acest moment, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 13 mandate de percheziție domiciliară...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH