30 iulie 2021
No menu items!

21 MARTIE – ZIUA ROMANILOR CARE PLANTEAZĂ ” O PĂDURE CÂT O ȚARA „

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat,  la Pepiniera Cozieni (Pădurea Pustnicu), planul celei mai mari campanii de împădurire din România realizată în ultimul deceniu, numită ”Românii plantează: o pădure cât o ţară!”.

Costel Alexe a anunţat că vor fi plantate ”de la zero” 2.500 de păduri noi, peste 1.000 de hectare de terenuri degradate şi vor fi completate 7.000 de păduri tinere. Pentru campania de împădurire din acest an, Costel Alexe a stabilit o țintă de 50 de milioane de puieți plantați.

Costel Alexe a anunțată demararea celei mai mari acțiuni de împădurire sub mottoul : Românii PLANTEAZĂ O PĂDURE CÂT O ȚARĂ!

Pentru ca proiectul sa poată fi demarat, peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta.

Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă.

Vor fi plantate de la zero 2500 de păduri noi, peste 1000 de hectare de terenuri degradate și vom completa 7000 de păduri tinere

Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi.

Campania cuprinde și începerea lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha), dar și la perdeaua de protecție a autostrăzii A2 din județul Constanța (24 ha).

Ministrul mediului Costel Alexe a semnat un protocol cu Asociația Comunelor din România (ACOR) prin care primăriile din țară vor sprijini cu identificarea terenurilor degradate pentru a extinde aria de împădurire.

Costel Alexe ii invita pe români sa se alăture proiectului național de împădurire „Pe cât mai mulți! Pentru ei am numit campania: Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ! Iar ziua de 21 martie ar trebui sa fie ziua ROMÂNILOR CARE PLANTEAZĂ.”

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Iulian Dumitrescu îl susține pe premierul Cîțu pentru funcția de președinte PNL

Președintele PNL Prahova, recent reales în această funcție, Iulian Dumitrescu, a precizat, într-o postare pe o rețea de socializare,...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH