21 mai 2024
No menu items!

DICTATURA SĂPUNULUI ȘI A AMENZILOR PENTRU CEI CE SCUIPĂ PE STRADĂ. CE ESTE ATÂT DE GREU DE ÎNȚELES?

Cele mai vizualizate articole

Suntem un popor panicat. O țară a secretomaniei. A isteriei colective manifestate prin golirea rafturilor magazinelor alimentare și a farmaciilor. Direcția de Sănătate Publică nu are voie sa facă publice locurile unde s-au amenajat spațiile de carantină (dacă va fi nevoie de ele) sau numărul de paturi. E secret național. Chinezii transmiteau în direct unde își construiau mega-spitalele. Noi ținem secrete spațiile pregătite pentru eventualii pacienți care ar putea avea nevoie de carantină. Secretomania naște frici și teorii ale conspirației.

Secretomania și mai ales lipsa de încredere în sistemul sanitar din România au generat isteria. S-au îmbulzit românii sa facă provizii. Au cumpărat de toate. Să fie. Au golit magazinele și farmaciile.

Și cu toate astea, arma „secreta” rămâne SĂPUNUL. Toți medicii spun același lucru: soluția de preîntâmpinare a infectării cu COVID-19 este spălatul pe mâini. Des, cât de des se poate. Spălatul corect. Minim 30 de secunde. Deci, igiena este singura formă prin care noi, cetățenii de rând, putem să luptăm, fiecare în pătrățica lui.

Și poate ar trebui ca autoritățile locale să se trezească din amorțire și din capcana „să ne acoperim cu hârtii, ca să nu fim acuzați că nu am făcut nimic”.

Nu trebuie nicio hârtie și niciun comandament pentru situații de urgență pentru ca polițiștii locali să-i amendeze pe toți cetățenii care scuipă pe stradă. E un gest pe cât de scârbos, pe atât de periculos, de atentat la siguranța sănătății publice. Există o hotărâre de Consiliu Local care prevede cuantumul acestei amenzi. Ce este atât de greu să scoți chitanțierul și să aplici o amendă? Două. Câte flegme sunt pe trotuar, atâtea amenzi. Poate așa vor înțelege și ploieștenii că virușii (oricare ar fi ei) se transmit prin salivă și că igiena e mai importantă decât orice altă măsura pe care așteptăm să o ia autoritățile de la nivel central. Toți medicii ne sfătuiesc să tușim corect, în cot, să nu punem mâinile pe față, să păstram o distanță de 1-2 m față de o altă persoană, dar nimeni nu ne spune să nu mai scuipăm pe stradă. Acest gest oribil și primitiv arată gradul nostru de needucare. Sunt pline trotuarele de scuipat. Nu le spală nimeni și, mai ales, nu amendează nimeni pe nimeni.

Vă reamintesc că în acest sezon de gripă (românească), în Prahova au fost infectate aproximativ 2.000 de persoane. Au fost înregistrate 4 decese. Spălatul pe mâini cu săpun  și evitarea aglomerației sunt metodele valabile și în lupta cu virusul gripal. SĂPUNUL este singura armă pe care o avem la dispoziție fiecare dintre noi. Și, da, educația civică și bunul simț de a nu mai scuipa pe stradă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Ana Bogdan și Valentin Crețu au devenit Cetățeni de Onoare ai orașului Sinaia

“Cu mare bucurie și mândrie acordăm titlul de “Cetățean de Onoare” sportivilor Ana Bogdan și Valentin Crețu. Acești doi...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies