28 noiembrie 2023
No menu items!

PREȘEDINTELE A DECRETAT STAREA DE URGENȚĂ

Cele mai vizualizate articole

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în România a fost decretată astăzi, 16 martie, stare de urgenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând de astăzi se va institui STAREA DE URGENȚĂ pe teritoriul României pentru 30 de zile:

Începând de astăzi se instituie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile”, a spus şeful statului într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

CITIȚI aici textul complet al decretului prezidențial!

De asemenea, președintele a anunţat că în structurile MAI, în unităţile sanitare şi în serviciile de asistenţă socială poate fi angajat personal suplimentar fără concurs.

Am dispus ca în structurile MAI, în unităţile sanitare, serviciile de asistenţă socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale apărute. De asemenea, am dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea de materiale, medicamente şi echipamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziţie directă”, a spus Klaus Iohannis

În domeniul educație : Toate școlile și universitățile își suspendă cursurile pe perioada Stării de Urgență.

În domeniul economic : Se vor plafona prețurile la medicamente, alimente și utilități la nivelul prețului mediu din ultimele trei luni înainte de decretarea stării de urgență. Guvernul va anunța în curând un pachet de măsuri în domeniu.

În domeniul Justiției : Instituirea stării de urgență produce efecte și în domeniul justiției. Vor fi judecate doar cazurile urgente. Iar CSM va da îndrumările necesare. Pentru judecarea proceselor, instanțele pot da termene scurte de la o zi la alta sau chiar în aceeași zi.

 

Națiunea noastră trece prin momente dificile, dar suntem români, un popor supus la încercări difice și în trecut, iar împreună am reușit să le depășim cu bine.
Astăzi, nu suntem singuri. O criză global necesită soluții globale. Ne coordonăm cu partenerii noștri din UE și împrerună suntem încrezători că vom depăsi cu bine această încercare.” – a concluzionat președintele Klaus Iohannis

Textul decretului prin care România intră oficial în Stare de Urgență va fi semnat și publicat de președinte în această după amiază.

 

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH