1 decembrie 2023
No menu items!

Pedepse majorate pentru cei care nu respectă carantina/izolarea, subvenții pentru agenții economici, susținera costurilor pentru carantina- o parte dintre măsurile luate de Guvern

Cele mai vizualizate articole

Premierul Ludovic Orban a prezentat deciziile luate în ședința de Guvern de miercuri. Ședința a durat mai bine de 10 ore.

A fost suplimentat bugetul MAI cu 100 de milioane, pentru a putea asigura achizitiile necesare pentru Politie, Politia de Frontiera, DSU su Jandarmerie.

S-a asigurat capital pentru Unifarm, pentru a fi mai eficienta.

În privința susținerii angajatilor si angajatorilor care sunt afecatati de epidemie s-au luat o serie de măsuri:

Prin OUG se majorează plafonul de garantare pentru IMM-uri, in prima faza cu 5 mld, cu posibilitatea majorării cu inca 5 mld. Se vor garanta credite pentru investitii si capital de lucru. Dobanda este subventionata 100%, garantia functioneaza pt 90% din credite in cazul celor de pana intr-un milion.

Se va asigura rambursarea TVA pana in limita de 9 mld pentru a asigura fluxuri de capital.

La rectificarea bugetara se va asigura crestea bugetului alocat pentru decontarea concediilor medicale.

A fost adoptată o HG prin care a fost suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 42 de milioane pentru sustinerea centrelor de carantina, prin DSP-uri, am reglementat norme metodologice privind decontarea cheltuielilor.

În privința modificărilor din domeniul justiției, premierul Romăniei a precizat că s-au majorat pedepsele pentru zadarnicirea combaterii epidemiei. Cine nu respecta carantina si masurile dispuse de autoritati, va avea dosar penal. Datoria primordiala a guvernului este sa apere sanatatea cetatenilor. Se vor lua masuri oricat de dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu le respecta.

În privință infractiunilor care se petrec in contextul epidemiei s-a decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii referitor la epidemie, de exemplu cand in un cetatean revine in tara si nu spune adevarul despre localitatea de unde vine. Infractiunea va fi pedepsita cu inchisoarea.

Și pedepsele pentru zadarnicirea combaterii epidemiei au fost majorate. Cine nu respecta carantina si masurile dispuse de autoritati, va avea dosar penal. Datoria primordiala a guvernului este sa apere sanatatea cetatenilor.

E introdusa o noua infractiune: Omisiunea de a da date. Daca cineva nu da informatii complete privitor la cei cu care a intrat in contact, se poate constitui dosar penal. Se înaspresc pedepsele pentru a-i sanctiona pe cei care nu inteleg ca trebuie sa respecte toate masurile luate de autoritati, pentru ca altfel risca sa puna in pericol viata cetatenilor.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH