20 octombrie 2021
No menu items!

Guvernul a stabilit modalitatea și valoarea cheltuielilor pentru carantină! Vor fi alocate 42 de milioane de lei

Cele mai vizualizate articole

Cheltuielile aferente carantinei pentru fiecare persoană sunt următoarele :

a)alocația de cazare in valoare de 230 lei/zi, care include pe lângă costurile legate de asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curătenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora;

în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod  gratuit,  alocatia de cazare este in valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

b)indemnizaţia de cazare, în cuantum de 70 lei/zi care include următoarele cheltuieli: cheltuieli cu hrană –3 mese/zi, servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor și a veselei de unică folosință, cheltuieli cu apa –între 2-4 l/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unica folosință, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare –câte 2 pijmale și 2 perechi de papuci de unică folosință pentru toată perioada de carantinare.

c)în cazul în care persoana aflată în carantină necesită servicii de traducere, cheltuielile aferente acestora se vor deconta, pe bază de documente justificative.

d)în cazul în care persoana aflată în carantină necesită tratament pentru afecțiuni preexistente  sau care pot apare în perioada de carantină, acestea se vor acorda în baza unor documente medicale de  tipul: scrisoare medicală, rețetă, iar cheltuielile aferente acestora se vor deconta pe baza documentelor justificative.

Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor se asigură prin transfer din bugetul Ministerului  Sănătății, lunar, la solicitarea  direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfârșitul perioadei de carantină. Guvernul a stabilit și suma pe care o va aloca pentru aceste cheltuieli, este vorba de 42.000.000 lei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Prahova: 99 de localități în scenariul roșu! Aflați situația din fiecare localitate

Situația din Prahova, în privința cazurilor noi de COVID-19, continuă să fie una gravă. Conform datelor oficiale, transmise astăzi...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH