16 aprilie 2024
No menu items!

Guvernul a stabilit modalitatea și valoarea cheltuielilor pentru carantină! Vor fi alocate 42 de milioane de lei

Cele mai vizualizate articole

Cheltuielile aferente carantinei pentru fiecare persoană sunt următoarele :

a)alocația de cazare in valoare de 230 lei/zi, care include pe lângă costurile legate de asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curătenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora;

în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod  gratuit,  alocatia de cazare este in valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

b)indemnizaţia de cazare, în cuantum de 70 lei/zi care include următoarele cheltuieli: cheltuieli cu hrană –3 mese/zi, servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor și a veselei de unică folosință, cheltuieli cu apa –între 2-4 l/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unica folosință, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare –câte 2 pijmale și 2 perechi de papuci de unică folosință pentru toată perioada de carantinare.

c)în cazul în care persoana aflată în carantină necesită servicii de traducere, cheltuielile aferente acestora se vor deconta, pe bază de documente justificative.

d)în cazul în care persoana aflată în carantină necesită tratament pentru afecțiuni preexistente  sau care pot apare în perioada de carantină, acestea se vor acorda în baza unor documente medicale de  tipul: scrisoare medicală, rețetă, iar cheltuielile aferente acestora se vor deconta pe baza documentelor justificative.

Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor se asigură prin transfer din bugetul Ministerului  Sănătății, lunar, la solicitarea  direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfârșitul perioadei de carantină. Guvernul a stabilit și suma pe care o va aloca pentru aceste cheltuieli, este vorba de 42.000.000 lei.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE FURTUNI ÎN PRAHOVA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 23 de judeţe,...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies