23 ianuarie 2022
No menu items!

PRAHOVA: PESTE 2.600 DE PERSOANE AFLATE ÎN IZOLARE LA DOMICILIU ȘI 76 ÎN CARANTINĂ

Cele mai vizualizate articole

La nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2.603 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. 643 de persoane au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore, iar 28 au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În carantină instituționalizată se află 76 de persoane.

Instituţia Prefectului – judeţul Prahova, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova au stabilit și pus în aplicare un plan de măsuri pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu în cazul persoanelor cărora DSP Prahova le-a dat această dispoziție.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 622 de misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu în cazul a 1.560 de persoane. La 24 de agenți economici a fost controlată respectarea suspendării activității de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri. Pentru aceste demersuri au fost angrenați 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali.

În urma celor constate au fost întocmite 3 dosare penale, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, iar unul pentru evaziune fiscală.

Unul dintre dosare a fost deschis de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Ploiești. Aceștia au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui prahovean aflat în carantină la un hotel din localitatea Blejoi, din nordul Ploieștiului.

În 16 martie, persoana aflată în carantină a aruncat pe geamul imobilului diverse bunuri și o sumă de bani, potrivit unui comunicat al PJ Ploiești.

Persoana va fi cercetată penal pentru că ”nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui gripal COVID-19”.

El poate primi până la 7 ani de închisoare conform noilor prevederi penale

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

123 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de către salvamontiști

Salvamontiștii au fost din nou la datorie. În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 104...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH