25 octombrie 2021
No menu items!

DUPĂ CE 103 CADRE MEDICALE AU FOST INFECTATE CU COVID-19, KLAUS IOHANNIS A FACUT UN APEL IMPERATIV : „Personalul medical trebuie să constituie o prioritate absolută”! ” 

Cele mai vizualizate articole

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a prezidat astăzi, marți, 24 martie a.c., o videoconferință cu managerii de spitale, Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrul Sănătății, domnul Victor Costache, Ministrul Apărării Naționale, domnul Nicolae Ciucă, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode.

In acest context președintele Iohannis a recunoscut ca sistemul medical din România sufera de ani de zile, dar trebuie, in aceasta perioada de criza majora, sa ne descurcam cu ce avem.

Sistemul medical românesc suferă de ani de zile de lipsa unor reforme profunde și de alocări bugetare care nu asigură un act medical de cea mai înaltă calitate pentru cetățean. Ne aflăm acum într-un moment de criză majoră, în care, vă spun drept, trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem. Din fericire, în România sunt în continuare medici și farmaciști, cadre medicale, profesioniști care sunt 100% dedicați salvării pacienților. Ei sunt cei care fac sacrificii extraordinare în aceste momente, sunt în prima linie a luptei cu acest virus periculos, plecând de lângă familiile lor pentru a se pune în slujba pacienților.

KLAUS IOHANNIS a solicitat in mod expres managerilor de spitale sa asigure prioritar „protejarea medicilor și a personalului medical. Faceți tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele.”, iar „testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută! Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situații revoltătoare precum cea de la Spitalul Județean Suceava sau de la Spitalul Gerota sau, mai nou, Spitalul Sf. Ioan din București.”

De asemenea, este imperativă dotarea de urgență cu echipamente de protecție și dezinfectanți necesari: achiziția unui număr corespunzător de măști de protecție, combinezoane, mănuși, echipamente de medicale  și substanțe dezinfectante.”

Totodata , președintele a cerut directorilor de spitale sa „asigurare programul în ture, pentru evitarea riscului apariției unor stări de epuizare fizică și psihică a cadrelor medicale.

„Cadrele medicale – și vorbesc de medici, asistente medicale, farmaciști, personal din laboratoare, alt personal medical care duc greul în această luptă cu coronavirusul, trebuie protejate cu prioritate, prin toate mijloacele posibile” – a concluzionat Klaus Iohannis.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH