27 iulie 2021
No menu items!

DUPĂ CE 103 CADRE MEDICALE AU FOST INFECTATE CU COVID-19, KLAUS IOHANNIS A FACUT UN APEL IMPERATIV : „Personalul medical trebuie să constituie o prioritate absolută”! ” 

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a prezidat astăzi, marți, 24 martie a.c., o videoconferință cu managerii de spitale, Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrul Sănătății, domnul Victor Costache, Ministrul Apărării Naționale, domnul Nicolae Ciucă, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode.

In acest context președintele Iohannis a recunoscut ca sistemul medical din România sufera de ani de zile, dar trebuie, in aceasta perioada de criza majora, sa ne descurcam cu ce avem.

Sistemul medical românesc suferă de ani de zile de lipsa unor reforme profunde și de alocări bugetare care nu asigură un act medical de cea mai înaltă calitate pentru cetățean. Ne aflăm acum într-un moment de criză majoră, în care, vă spun drept, trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem. Din fericire, în România sunt în continuare medici și farmaciști, cadre medicale, profesioniști care sunt 100% dedicați salvării pacienților. Ei sunt cei care fac sacrificii extraordinare în aceste momente, sunt în prima linie a luptei cu acest virus periculos, plecând de lângă familiile lor pentru a se pune în slujba pacienților.

KLAUS IOHANNIS a solicitat in mod expres managerilor de spitale sa asigure prioritar „protejarea medicilor și a personalului medical. Faceți tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele.”, iar „testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută! Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situații revoltătoare precum cea de la Spitalul Județean Suceava sau de la Spitalul Gerota sau, mai nou, Spitalul Sf. Ioan din București.”

De asemenea, este imperativă dotarea de urgență cu echipamente de protecție și dezinfectanți necesari: achiziția unui număr corespunzător de măști de protecție, combinezoane, mănuși, echipamente de medicale  și substanțe dezinfectante.”

Totodata , președintele a cerut directorilor de spitale sa „asigurare programul în ture, pentru evitarea riscului apariției unor stări de epuizare fizică și psihică a cadrelor medicale.

„Cadrele medicale – și vorbesc de medici, asistente medicale, farmaciști, personal din laboratoare, alt personal medical care duc greul în această luptă cu coronavirusul, trebuie protejate cu prioritate, prin toate mijloacele posibile” – a concluzionat Klaus Iohannis.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Juniorul României, David Popovici, la 2 sutimi de medalie!

O finală extraordinară a celui mai tânăr component al echipei olimpice din România. David Popovici a fost la... 2...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH