23 ianuarie 2022
No menu items!

”Nu vă temeți”! Papa Francisc a binecuvântat întreaga lume!

Cele mai vizualizate articole

Papa Francisc a prezidat la Vatican, vineri seară, un moment special de rugăciune, pentru toți cei afectați de pandemia de coronavirus. Crucifixul minunilor şi icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, Salus Populi Romani, folosite în procesiunile de pe vremea în care ciuma a lovit Roma, au fost scoase în Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

Rugăciunea Suveranului Pontif vine în ziua în care Italia a primit cea mai cumplită veste de la începutul pandemiei – un bilanț fără precedent al deceselor în doar 24 de ore. Aproape 600.000 de mii de oameni s-au îmbolnăvit până în acest moment și alți cel puțin 25 de mii au murit în toată lumea din cauza pandemiei de COVID-19.

Sfântul Părinte s-a rugat pe esplanada Bazilicii „Sf. Petru”, cu piaţa goală: după proclamarea Cuvântului Domnului, a urmat un moment de Adoraţie Euharistică, iar la final Papa Francisc a împărţit binecuvântarea Urbi et Orbi – Cetăţii Romei şi lumii întregi -, cu indulgenţă plenară”.
„Indulgența înseamnă iertarea în fața lui Dumnezeu a pedepsei vremelnice datorate păcatelor a căror vină este ștearsă deja, iertare pe care credinciosul bine-dispus sufletește o obține în condiții determinate, prin acțiunea Bisericii, care, în calitate de distribuitoare a răscumpărării, împarte și aplică, prin autoritatea ei, tezaurul îndestulărilor aduse de Cristos și de sfinți”. „Indulgența este parțială sau plenară, după cum eliberează în parte sau în totalitate de pedeapsa vremelnică datorată păcatului”. Indulgențele pot fi aplicate celor vii sau celor răposați”.

Papa Francisc a reamintit pilda furtunii care i-a prins pe Sfinții Apostoli pe mare în timp ce Isus dormea. Trezit de cei înspăimântați, Isus le-a răspuns ”De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”. Aceasta a fost pasajul în jurul căruia Suveranul Pontif și-a construit mesajul. El a insistat că ”furtuna” prin care trece acum umanitatea ”demască incertitudinile noastre”, ”șterge machiajul stereotipurilor, imaginii cultivate în exces”. ”Domnul ne lovește și ne privește…În lumea pe care o iubești mai mult ca noi, noi ne-am crezut atotputernici, distrași, nu ne-am oprit în fața nedreptăților, nu am ascultat săracii. am continuat fără teamă crezând ca putem fi sanatosi într-o lume bolnavă”, a subliniat Papa Francisc. El a făcut apel la credință : ”În acest post mare ne chemi să ne întoarcem cu inima la Tine…” și în acest ”timp de alegere”, să ne regândim ”traseul vieții”, a spus Papa.
Suveranul Pontif s-a rugat apoi pentru medici, infirmieri, vânzători, transportatori, preoți, pentru toți cei care muncesc pentru ca toți ceilalți să treacă mai ușor prin ”furtună”. ”Nimeni nu se salvează singur…În fața suferinței se măsoară dezvoltarea popoarelor…Toți trebuie să fim Unul, cum a cerut Isus…Să-L invităm pe Isus în bărcile vieții noastre…Cu El nu naufragiem” ”pentru că Dumnezeu aduce seninul în furtună”, a spus Papa Francisc. ”VIAȚA NU PIERE…Domnul se va trezi …Avem o ancoră…O cârmă…CRUCEA…”, a mai spus Suveranul Pontif. Aceasta și-a încheiat rugăciunea cu mesajul : ”Isus a înviat și ne cere să ne regăsim viața, să recunoaștem harul din fiecare”, prin ”ospitalitate, solidaritate, fraternitate”.

Binecuvântarea Urbi et Orbi o dă numai Papa, iar acest lucru se întâmplă numai în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru, în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PRAHOVA: APROAPE 500 DE CAZURI NOI DE COVID. TERAPIA INTENSIVĂ E PLINĂ

Prahova a raportat, azi,  494 dr cazuri noi de COVID si un deces asociat survenit la o femeie de...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH