28 noiembrie 2023
No menu items!

PRAHOVA NU MAI ARE LOCURI PENTRU CARANTINĂ – ZECI DE OAMENI INTORȘI DIN ANGLIA SUNT ȚINUȚI PE MARGINEA DRUMULUI LA PARCUL MUNICIPAL VEST

Cele mai vizualizate articole

31 de ploieșteni și câmpineni intorși azi noapte cu autocarul din Anglia sunt ținuți de mai multe ore pe marginea drumului, in parcarea Parcului Municipal Vest sub paza militara pentru ca la nivelul județului Prahova nu mai exista niciun loc pentru cazarea in carantina instituționalizată.

La acesta data, 324 de persoane sunt deja plasate in carantina, in județul Prahova.

Cea mai mare provocare este identificarea unor astfel de locuri de cazare și obținerea acceptului primăriilor și patronilor sau administratorilor spațiilor de cazare.

Circuitul aprobării și finanțării acestor spații se face de la Ministerul Sănătății prin DSP, apoi prin Primărie localității unde exista spațiile de cazare și in ultimul rând la detinatorii de spații de cazare. Pentru fiecare persoana carantinata Ministrerul Sănătății achita contravaloarea cazării de 230 lei / zi și a hranei de 70 lei / zi. Nici pentru aceste sume nimeni nu vrea sa ofere spații de carantina .

Deoarece in acest lanț birocratic au fost incluse și primăriile, edilii refuza sa accepte pe teritoriul localităților lor prezenta persoanelor venite din Europa de teama infectării colectivități. Este cazul și al primarului de la Sinaia care s- a opus predării oricărui spațiu destinat carantinării in stațiunea pe care o administrează.

Pana la găsirea unei soluții, cei 30 de prahoveni intorși azi-noapte din Anglia stau într-o parcare sub paza militara. Autoritățile le-au pus la dispoziție un cort oferit de ISU Prahova, pachete de mâncare și apă.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE 1 DECEMBRIE, LA PLOIEŞTI- PARADĂ, FOC DE ARTIFICII ŞI FASOLE CU CÂRNAŢI. ZONELE UNDE TRAFICUL VA FI ÎNCHIS

Primăria municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează ceremonii militare şi manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, vineri,  1 decembrie. Astfel,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH