29 iunie 2022
No menu items!

LUMINA SFÂNTA DIN NOAPTEA DE ÎNVIERE  O VOM LUA DE LA POLIȚIȘTI

Cele mai vizualizate articole

Anul acesta, din cauza stării de urgentă, Lumina Sfânta a Învierii va fi data credincioșilor de către voluntarii bisericilor și de politisti . Distribuirea Sfintei Lumini se va face  incepand cu ora 20 și vor fi implicate toate patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune

Credincioşii vor putea ieşi în afara casei, imobilului, respectând regulile de distanţare, pentru a fi evitată aglomeraţia.

În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de către forţele de ordine.

În noaptea de Înviere este permisă circulaţia preoţilor care duc Sfânta Lumină, dacă au măşti de protecţie, mănuşi, ecuson şi acte de identitate.

Măsura a fost anuntata de ministrul de interne Marcel Vela  și este prevăzută in acordul semnat , astăzi , marți 14.04, între MAI și Patriarhia Romană .

De asemenea, s-a stabilit ca painea binecuvantata (prescuri/ Paști) va fi distribuita credinciosilor in zilele de vineri si sambata, in intervalul 07.00-17.00, in toate parohiile de catre angajatii bisericii si voluntari, bineinteles cu respectarea distantei sociale.

Cei care vor dori sa meargă personal sa ia prescura trebuie  sa completeze in declaratia pe propria raspundere numele lacasului de cult la care se vor deplasa, acesta trebuie sa fie cea mai apropiată biserica de domiciliu .

Angajatii parohiei si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale pe perioada distribuitrii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN PRAHOVA. DOZATOARE CU APĂ- ÎN MAI MULTE ZONE ALE PLOIEŞTIULUI

Prahova se află sub avertizare Cod galben de caniculă. În acest context, Primăria Ploieşti anunţă că se vor lua o...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH