20 mai 2024
No menu items!

Starea de Urgență s-a prelungit cu încă 30 de zile! ”Pericolul nu a trecut!”- a precizat Președintele Klaus Iohannis

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți prelungirea stării de urgență pentru alte 30 de zile. Decretul semnat de președinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai. În termen de 5 zile Parlamentul trebuie să voteze prelungirea stării de urgență.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pentru a putea fi luate cele mai eficiente măsuri de combatere a răspândirii. Nu există semne certe ale unei încetiniri a pandemiei la nivel global. Numărul persoanelor infectate crește zilnic într-un ritm alert. Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat chiar și în contextul adoptării unor măsuri speciale. Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. Este tocmai scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți.

Pericolul nu a trecut. Iar o relaxare a restricțiilor, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni ar duce la o creștere a cazurilor și la o presiune uriașă pe sistemul santiar. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne recupera viața cât mai repede. Altfel ar însemna că toate eforturile ar fi fost în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de a face cu o răspândire intracomunitare.

Se impune prelungirea stării de urgență ceea ce înseamnă menținerea măsurilor deja adoptate dar și noi reglementări. Pe această perioadă sunt necesare prevederi care să asigure funcționarea administrației publice, serviciilor esențiale pentru populație, stat.

În mod evident școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile. Se organizează activități didactice online. Am hotărât că guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară. Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente, la alimente sau servicii de utilitate publică.

Am adăugat în decret o mențiune specială pentru situația în care se va constat o scădere a prețurilor la energie pe piețele regionale. Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât scăderile să se reflecte în prețul plătit de consumator.

Pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu să se poată lua măsuri care merg până la demitere în serviciile de sănătate publică dar și în alte autorități publice. Decretul menționează și posibilitatea ca managementul unităților sanitare publice civile să poată fi asigurat de MApN.

În această perioadă critică termenele de preaviz în cazul demisiei din unitățile sanitare și în instituțiile MApN se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență. Este interzisă suspendarea activității centrelor pentru persoane vârstnice precum și pentru alte categorii vulnerabile. Furnizorii de servicii electornice au obligația de a evita psoibilele situații de întrerupere.

Cu toții vrem să ne recâștigăm viața, dar cât de repede se întâmplă acest lucru depinde de respecatarea acestor restricții. Fac un apel la toți cei care cred că lucrurile nu sunt atât de grave și ignoră reglementările. Nu păcăliți instituțiile statului, vă păcăliți singuri. Puneți în pericol bunicii și părinții voștri. Orice pas făcut dincolo de liniile trasate de aceste reglementări poate însemna îmbolnăvirea voastră și a celor dragi. Nu vă expuneți. Fiți responsabili și solidari.

346 de oameni au pierdut bătălia cu acest virus. Durere și neputițnă, un gol imens în familiile din care 346 de oameni au dispărut fulgerător. Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Dacă restricțiile sunt respectate, putem salva vieție. Criza aceasta nu poate fi depășită decât împreună.

Vreau să mă adresez medicilor: vă mulțumesc încă odată fiecăruia dintre voi. Lupta însă continuă și avem nevoie de voie.

Dragi români, în mod inevitabil restricțiile severe au afectate sectoare economice întregi. Guvernul a adoptat deja măsuri de sprijin care este doar o componentă a strategiei guvernamentale. Va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructură, de un audit extins la toate nivelurile. Guvernul Orban va pregăti și implementa aceste măsuri.

Orice criză aduce și oportunități. Vom avea șansa de a fi mai buni, empatici solidari și hotărâți ca împreună să construim acea țară pe care ne-o dorim.”, a fost discursul Președintelui României, Klaus Iohannis.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MOTOCICLIST GRAV RĂNIT LA POIENARII BURCHII. VINE ELICOPTERUL SMURD

Un grav accident rutier a avut loc, in această seară, în comuna Poienarii Burchii. Din primele date, o motocicletă a...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies