1 decembrie 2023
No menu items!

15 miliarde de lei pentru IMM! Fiecare companie poate accesa pana la 800.000 de euro, fara comisioane si dobanzi!

Cele mai vizualizate articole

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat programul de sprijin al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) gandit de Guvern. Guvernul porneste al 3-lea program important in aceasta prima faza dupa somajul tehnic si amanarea ratelor la banca.

Este vorba despre un program de sprijin pentru IMM-uri, intitulat IMM Invest, ce se va desfasura prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) SA. Acest fond este detinut de statul roman.

Cu un simplu click si un formular, IMM-urile au acces la credite garantate de pana la 90%. Acest program e important nu doar prin dimensiune, ci prin faptul ca tot azi, 17 aprilie, va incepe si etapa a doua. Plafonul de garantare este de 15 miliarde de lei, aprobat de Comisia Europeana, iar creditele sunt garantate 90%. In prima faza vor fi sustinute 600.000 de locuri de munca. Programul poate fi accesat tot anul 2020.

Pentru a putea aplica la acest program, companiile vor completa un formular pe platforma www.imminvest.ro, daca paltforma spune „ok”, informatiile sunt trimise catre banca solicitata de fiecare client. Daca un client este refuzat de o banca, poate incerca la o alta banca, programul e flexibil. Nu exista comisioane, comsioanele si dobanzile sunt suportate de Guvern.

”Suma pe care puteam sa o acordam pe companie prin astfel de programe era de maxim 200.000 de euro. Acum e prima oara cand CE ne-a acordat pe o suma de 800.000 de euro pe companie. E o diferenta enorma”, a precizat ministrul Citu. Totodata, acesta a mentionat ca bugetul alocat acestui program va fi suplimentat daca va fi cazul.

In Romania sunt peste 500.000 de IMM-uri inregistrate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CRIZA GUNOAIELOR VA ÎNCETA! DE MÂINE ÎNCEPE COLECTAREA DEŞEURILOR, SUSŢINE PREFECTURA

Criza gunoaielor care a afectat, în ultima perioadă, 84 de localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv municipiul Ploieşti, se va...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH