19 aprilie 2024
No menu items!

LUDOVIC ORBAN : E POSIBIL CA SCOLILE SA SE DESCHIDĂ DUPĂ 15 MAI . NICIODATĂ NU AM LUAT IN CALCUL AMÂNAREA ANULUI ȘCOLAR „

Cele mai vizualizate articole

E posibil ca scolile sa se redeschidă după 15 mai . Dar nu este o data certa . Întreagul calendar al anului școlar depinde , însă , de evoluția pandemiei in România , a declarat Premierul Ludovic Orban , joi seara , intr- un interviu la Digi24 . Premierul a precizat ca niciodată nu s- a luat in calcul înghețarea sau amânarea anului școlar și cu siguranța vor fi organizare examenele care marchează finalul unui ciclu școlar , examenul de capacitate  și de bacalaureat .

„După 15 mai este posibil să redeschidem şcolile. Dar este posibil să redeschidem pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemilogic.

Decizia depinde de cum evoluează dinamica infectărilor şi reducerea la maxim a oricărui risc pentru elevi şi studenţi.

Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor, examenului de Capacitate, de Bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze acest an şcolar.

Atingerea acestui obiectiv şi modalităţile în care se vor organiza examenele, modalităţile în care vor fi pregătite toate acestea va depinde, repet, de contextul epidemiologic. Există o variantă în care se vor finaliza toate cursurile, toate orele în online. Este posibil să se dea examenele online, dar e posibil să se dea examenele în alte condiţii.

Sunt şi variante intermediare, de redeschidere graduală a şcolilor, fără clase pline. La noi sunt foarte mulţi elevi într-o clasă spre deosebire de alte ţări europene. Şi luăm în calcul inclusiv un scenariu de redeschidere graduală, sau o reîmpărţire a elevilor.

Ministrul Educației, împreună cu specialiștii, lucrează la scenarii. Dar obiectivul nostru este ca toți elevii să încheie anul școlar, să-și dea examenele și să se înscrie mai departe pentru etapele urmatoare, intrarea la liceu sau admiterea la facultăți”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

“Excursia Anului”- 550 de elevi sinăieni vor petrece o zi la București

“Cu bucurie și entuziasm, am pregătit “Excursia Anului 2024”. Este deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Paștelui, să...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies