25 octombrie 2021
No menu items!

SE SCHIMBA SCHIMBAREA SCHIMBĂRII ! ORDINUL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII A FOST SCHIMBAT DE TREI ORI . PANA LA URMA NU MAI SCHIMBA NIMIC !

Cele mai vizualizate articole

Scriam, ieri, ca un ordin al ministrului sănătății, Nelu  Tătaru, schimba profund situația din România a modului de abordare a persoanelor infectate cu COVID-19.
Mai întâi, s- a anunatat ca pacienții asimptomatici vor fi carantinati la domiciliu . Vestea a făcut ocolul țării.

Ministrul sănătății a revenit asupra ordinului și aceasta prevedere a dispărut .

Tot in forma inițială a ordinului ministrului sănătății se scria negru pe alb ca persoanele care se întorc din ” zonele roșii ” (Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveția, Turcia, Statele Unite și Iran) si care pana acum erau plasați pentru 14 zile in carantina instituționalizată , acum ar fi  putut sa stea in carantina la domiciliu. Și acesta informație a făcut ocolul țării dar și a diasporei. S-a schimbat și aceasta prevedere . Am fost acuzați voalat , noi ziaristii ca nu am înțeles ca e vrut sa spună legiuitorul . Toate persoanele care se întorc din „zonele roșii ” vor fi plasate in continuare in carantina instituționalizată pentru 14 zile , in centrele asigurate de autoritățile locale .  Deci, după doua zile de publicare și republicare a ordinului ministrului sănătății ne- am întors de unde am plecat : toate persoanele diagnosticate ( chiar și cele asimptomatice ) vor fi internate și toate perosoanele întoarse din ” zonele roșii ” vor fi plasate in carantina instituționalizată , autoritățile asigurându- ne ca sunt destule locuri in spațiile speciale și dacă situația o va impune ,  or fi rechiziționate alte spații .

În acest moment se află în carantină instituționalizată în România 22.866 de persoane. Numărul total al locurilor de carantină este de 39.173. Numărul de locuri libere în acest moment este de 13.254, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. „În acest calcul trebuie avut în vedere că specificitatea unor locații face ca într-un spațiu alocat de cazare pot sta de exemplu 1, 2 sau 3 persoane, în funcție de situație (ex: 1 persoană / 2 persoane: soț+soție/ 3 persoane: soț+soție+copil)”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

FOCARE NOI DE COVID ÎN JUDEŢ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru au fost înregistrate alte două focare active. Unul dintre ele este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH