22 mai 2024
No menu items!

Evaluarea națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie!

Cele mai vizualizate articole

După anunțul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, prin care elevii și studenții nu vor mai reveni la cursuri în acest an școlar, ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu precizări.

Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum, până în data de 12 iunie, când, de altfel, de vor încheia cursurile anului școlar 2019- 2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și ISJ vor oferi sprijin. Vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Ministerul Educației va elobora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astel încât unele conținuturi prevăzute pentru această perioadă să fe abordate în anul școlar următor. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale – în cazul în care un elev nu are două calificative sau note- Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

Anisie a declarat că examenele pentru elevii aflați în clasa a VIII-a – Evaluarea națională- vor începe pe 15 iunie. Pentru elevii de liceu, aflați în anii terminali, clasa a XII-a, respectiv a XIII-a, Bacalaureatul va începe cu probele scriseși se va finaliza cu probele de competență. Prima zi de examen de bacalaureat va fi 22 iunie. Pentru examenele de certificat pentru învățământul profesional, profesional dual și post-liceal vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată. Pentru siguranța elevilor și a profesorilor cursurile de pregătire și examenele se vor desfășura cu maximum 10 elevi în sală!

Referitor la finalizarea anului universitar, ministrul a precizat că unitățile de învățământ superior vor stabili data și modalitatea în care se vor susține examenele, de preferat a se ține online.

Examenele de titularizare, definitivat sau grad, pentru profesori, se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, iar ministerul va comunica modalitatea de susținere și calendarul acestora.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

SCANDAL ÎN AUTOBUZUL 30! DOUĂ TINERE AU FOST DUSE LA POLIŢIE

Un scandal a avut loc, aseară, într-un autobuz de pe traseul 30 care se deplasa pe Şoseaua Nordului. La faţa...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies