24 octombrie 2021
No menu items!

ALEXANDRU RAFILA : ” OAMENII CARE SUNT IZOLAȚI PREA MULT TIMP SE READAPTEAZA GREU „

Cele mai vizualizate articole

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat ca munca de acasă a fost o soluție foarte buna, dar nu este o soluție indicată pe termen lung, revenirea in activitate  trebuie sa aibă loc iar angajatorii trebuie sa aibă grija de sănătatea psihică a angajaților: ” Sănătatea mintală este extrem de importantă. Oamenii care sunt izolaţi prea mult timp se readaptează greu şi trebuie susţinuţi în acest demers. Ideea ca stau acasă, lucrez de acasă doi ani, nu mă mai întâlnesc cu nimeni, nu este în niciun caz bună”, a precizat Alxandru Rafila .

De asemena, președintele Societatii de Microbiologie a precizat ca, în primul rând, întoarcerea in activitate a celor care lucrează in spații  cu mulți angajați „trebuie să se facă in ture, să se stea mai puţin la birou, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic”.

Igiena şi curăţenia trebuie făcute temeinic şi, pentru asta, trebuie să existe personal dedicat, mai spune medicul. „Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării”, a mai spus profesorul Rafila precizând ca autoritățile trebuie sa elaboreze un ghid cu recomandări pentru realuarea activităţii economice.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTANŢELE DE JUDECATĂ NU CER CERTIFICAT VERDE!

Reprezentanţii Judecătoriei Ploiești au anunţat, azi, că pentru accesul în sediul Jacestei instanţe nu se solicită prezentarea certificatului verde. Ulterior,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH