25 iulie 2021
No menu items!

Coduri galbene și unul portocaliu de vreme rea în România! Nordul Prahovei vizat de cod portocaliu!

Cele mai vizualizate articole

FIUL PRIMARULUI (PSD) DIN CORNU A DAT UN TUN DE PESTE 16 MILIOANE DE EURO IN CÂRDĂȘIE CU PRIMARUL (PSD) GABRIELA FIREA

In plină pandemie, când toată atenția publicului și a presei este concentrata pe cazurile de infectare cu noul coronavirus,...

ALEXANDRU RAFILA : CABINETELE STOMATOLOGICE, FRIZERIILE ȘI COSMETICA TREBUIE REDESCHISE

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că acum este prea devreme pentru relaxarea restricțiilor anti-COVID19, însă anumite...

JAF DIN BANII PUBLICI LA SPITALUL JUDEȚEAN PLOIESTI – MAȘTILE DE PROTECTIE FFP2 AU FOST CUMPARATE CU CEL MAI MARE PREȚ DIN ȚARA

De la începutul lunii martie, pana pe 25 aprilie, spitalele și alte instituții publice din România au cumpărat echipamente...

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme rea, cod portocaliu și galben, valabile până joi seară în jumătate din țară.

Începând de miercuri, 6 mai, de la ora 13:30, până joi la ora 21:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte în aproape toată țara.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Astfel, de la 1:30 și până diseară la ora 21:00 este în vigoare un cod galben pentru zona montană înaltă de intensificări ale vântului și viscol. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h.Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

O avertizare cod galben de vânt a fost emisă pentru același interval și pentru județele Maramureș, Transvilania, Oltenia, sud-vestul Munteniei. În Maramureș, Transilvania, Oltenia și sud-vestul Munteniei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…65 km/h.

De asemenea, de miercuri seară, de la ora 21:00, și până a doua zi la aceeași oră, se vor semnala intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă. Vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, potrivit atenționării cod galben. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

Totodată, pentru același interval a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru Maramureș și Transilvania. În Maramureș și în Transilvania, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…60 km/h.

De joi dimineață, de la ora 6:00, până seara la ora 21:00, va intra în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Oltenia, vestul Munteniei, nordul și centrul Moldovei. Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei și în nordul și centrul Moldovei, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 07 mai, ora 02:00 – 07 mai, ora 21:00 și vizează zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, cu intensificări puternice ale vântului. În aceste zone vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Băieții de la înot se pregătesc să ne aducă bucurie! Popovici și Glință calificați în semifinale

Printre atâtea eliminări, iată că avem și vești bune. Cel mai tânăr component al României la JO de la...

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -
NecenzuratPH