24 iunie 2024
No menu items!

Coduri galbene și unul portocaliu de vreme rea în România! Nordul Prahovei vizat de cod portocaliu!

Cele mai vizualizate articole

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme rea, cod portocaliu și galben, valabile până joi seară în jumătate din țară.

Începând de miercuri, 6 mai, de la ora 13:30, până joi la ora 21:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte în aproape toată țara.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Astfel, de la 1:30 și până diseară la ora 21:00 este în vigoare un cod galben pentru zona montană înaltă de intensificări ale vântului și viscol. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h.Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

O avertizare cod galben de vânt a fost emisă pentru același interval și pentru județele Maramureș, Transvilania, Oltenia, sud-vestul Munteniei. În Maramureș, Transilvania, Oltenia și sud-vestul Munteniei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…65 km/h.

De asemenea, de miercuri seară, de la ora 21:00, și până a doua zi la aceeași oră, se vor semnala intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă. Vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, potrivit atenționării cod galben. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

Totodată, pentru același interval a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru Maramureș și Transilvania. În Maramureș și în Transilvania, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55…60 km/h.

De joi dimineață, de la ora 6:00, până seara la ora 21:00, va intra în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Oltenia, vestul Munteniei, nordul și centrul Moldovei. Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei și în nordul și centrul Moldovei, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h, mai ridicate în nordul Moldovei, unde se vor înregistra peste 70 km/h.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 07 mai, ora 02:00 – 07 mai, ora 21:00 și vizează zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, cu intensificări puternice ale vântului. În aceste zone vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INCENDIU LA HOTELUL VIGO DIN PLOIEŞTI

Un incendiu a izbucnit, azi, la hotelul Vigo de pe Boulevardul Independenței din Ploieşti. Incendiul a afectat un motor electric...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies