10 august 2022
No menu items!

ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT PUBLIC NUMĂRUL DE CĂLĂTORI VA FI LIMITAT LA JUMĂTATE DIN CAPACITATEA TOTALĂ

Cele mai vizualizate articole

Reguli generale de organizare și desfășurare a transportului de persoane
1.Accesul  în  mijloacele  de  transport  este  condiționat  de  purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere gura și nasul;
2.Numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim un metru între călători;
3.Angajații vor fi instruiți să rămână acasă dacă au fost expuși direct la virus și / sau prezintă simptome (febră, dificultăți de respirație, tuse uscată). Se va efectua triajul zilnic al angajaților menținând distanțarea de 1 metru, prin interviu și termometrizare înainte de intrarea in tura.
4.Se  va  asigura  maximizarea  ratei  de  ventilație  a  sistemului  de  aer condiționat (fără recircularea aerului din interior) și se vor menține ferestrele deschise (când este posibil) în timp ce vehiculul este în funcțiune.
5.Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția vehiculului înainte de intrarea în traseu, precum și ulterior, la un interval de cel mult 4 ore. Pentru vehiculele care parcurg un traseu cu durata mai mare de 4 ore, se va efectua curățenia și dezinfecția vehiculului la începutul și la finalul cursei. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mecanice pe suprafețe potențial contaminate pentru  a  reduce  posibilitatea  de  dispersare  a  virusul.  Se  vor  utiliza  în  schimb metode de curățare umedă.
6.Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, acolo unde acestea există, se vor comunica permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID –19.
7.Conducătorii vehiculelor au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se  contactele  cu alte persoane (șoferi, pasager, persoane adiacente parcursului, etc).
8.La  îmbarcare/debarcare,  cât  și  pe  timpul  deplasării,  pasagerii  vor respecta o distanta de minim un metru unul de celălalt.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH