30 noiembrie 2023
No menu items!

BOR amână împărtășania românilor!

Cele mai vizualizate articole

Lingurița de unică folosire a dus la o decizie de amânare a împărtășaniei în biserica ortodoxă!

Împărtășania credincioșilor se amână pentru o perioadă scurt de timp, până când se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășania cu lingurițe de plastic. Așadar, dacă de duminică se reiau slujbele în aer liber, la final nimeni nu se va împărtăși.

Patriarhul Daniel a trimis o scrisoare Sfântului Sinod și a solicitat să se consulte în această problemă.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat marți la Digi24 că au loc consultări la nivelul bisericilor pentru problema Sfintei împărtășanii și modalitatea de oferire, aceasta fiind o problemă care ține strict de biserică, cenzurarea nefiind atributul statului.

„Utilizarea linguriței la împărtășanie specifice cultului bisericilor ortodoxe și greco-catolice e act liturgic a cărui punere în practică depinde strict de responsabilitatea preoților și a credincioșilor, cenzurarea acesteia nefiind atributul statului. Sintagmele linguriță de unică folosință, pahar de unică folosință nu fac parte din vocabularul și realitatea spatiului liturgic ortodox sau greco-catolic, de aceea, aceste lucruri fac parte dintr-o viziune a unei instituții laice care nu poate avea acte de intruziune în zona strict liturgică”, a declarat Vasile Bănescu.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH