21 septembrie 2021
No menu items!

Coronavirusul îi dă o șansă… echipei Petrolul Ploiești!

Cele mai vizualizate articole

Petrolul Ploiești are acum o șansă să promoveze în Liga 1! Norocul vine din cauza… coronavirusului, care a întrerupt competițile sportive, iar Federația Română de Fotbal s-a văzut nevoită să ia o decizie privind încheierea sezonului competițional pentru ligile inferioare.

Astfel, în cadrul unei videoconferințe cluburilor le-au fost prezentate trei variante din care au trebuit să aleagă. Reprezentanții cluburilor au ales varianta trei, care prevedea ca echipele care vor promova în Liga 1 să se decidă în urma unui play-off între primele șase clasate, cărora li se vor înjumătăți punctele. Nicio echipă nu va retrograda în acest sezon.

Iată care au fost cele trei scenarii prezentate de FRF:

1.Toate cele 14 etape rămase să se dispute.

2. Play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.

3. Play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și ”înghețare” a sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

Echipele care se vor bate la promovare sunt: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești, Rapid.

Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga a doua s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1. Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pt Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor. Vom avea maximum 23 de echipe în Liga 2. N-am încheiat azi procedurile de licențiere.

Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. Liga a treia nu va retrograda pe nimeni, iar din liga a treia în a doua vor promova echipele de pe primele două locuri și învingătoarea barajului”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

CURSURI ONLINE LA 17 CLASE DIN PRAHOVA DIN CAUZA COVID

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, un număr de 17 clase din...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH