30 noiembrie 2023
No menu items!

Astăzi se declară Starea de Alertă! Ludovic Orban va conduce CNSSU!

Cele mai vizualizate articole

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în ședința de guvern de joi, că astăzi va fi declarată starea de alertă în România.

„Astăzi Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) va declara starea de alertă în cadrul situației de urgență provocată de epidemia de coronavirus”, a anunțat prim-ministrul la debutul ședinței Executivului de joi. El a adaugat că, „tot azi, odată cu declararea stării de alertă, CNSSU va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor”, în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Orban a mai spus că împreună cu MAI a luat decizia ca el să asigure de acum înainte conducerea Comitetului: ”Toate măsurile necesare vor fi adoptate de CNSSSU și vă solicit miniștrilor să emiteți normele de sănătate și securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile. Aici este vorba de regulile privitoare la circulația în mijloacele de transport, cele privind funcționarea hotelurilor, frizeriilor toate activitățile pentru care se ridică restricțiile.

Vreau să vă anunț că împreună cu MAI am luat decizia de a întări autoritatea CNSSU. Să modificăm OUG 21 și să îmi asum conducerea CNSSU. Vă solicit o mobilizare pentru a face față trecerii de la starea de urgență la starea de alertă. Fiți responsabili ca și până acum, respectați toate măsurile impuse de autorițăți pentru că vă apără viața, sănătatea.

Trebuie să reglementăm toate măsurile necesare de la trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, care prevăd drepturi ale cetățenilor, facilități, în domeniul sănătății, în domeniul educației. Trebuie să ținem cont de decizia CCR că OUG nu poate să afecteze drepturi și libertăți”, a declarat Ludovic Orban.

3.5/5 - (2 votes)

Evaluează articolul

3.5/5 - (2 votes)

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH