25 iunie 2024
No menu items!

RALUCA TURCAN: SE PRELUNGEȘTE ȘOMAJUL TEHNIC PENTRU DOMENIILE RESTRICTIONATE, SE ACORDA IN CONTINUARE ZILE LIBERE PLĂTITE PENTRU PĂRINȚI, NU VA FI NEVOIE DE CARDUL DE SĂNĂTATE PENTRU CONSULTAȚII MEDICALE

Cele mai vizualizate articole

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat la sfârșitul ședinței de guvern măsurile prevăzute in cadrul Ordonanței de Urgentă aprobată astăzi pentru prelungirea unor măsuri de sprijin care se vor aplica pentru o perioadă limitată, in timpul stării de alerta.

In domeniul protecție socială: a fost prelungita perioada șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare atat pentru angajații cu contracte individuale, profesii liberale, PFA și alte categorii de profesioniști.

De asemenea, va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la data 12 iunie 2020.

Companiile și instituțiile cu mai mult de 50 de angajați vor fi obligate să instituie programe individualizate pentru angajați pentru a evita aglomerările in spațiile de lucru.

In domeniul sănătății : se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate cu noul coronavirus sau au fost plasate in carantinate.Consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor putea fi în continuare acordate la distanță și se va putea face decontarea lor fără cardul de sănătate.Serviciile medicale acordate în unitățile de asistență medicale se vor deconta la nivelul activității realizate efectiv – vor putea fi suplimentate sumele decontate.

In domeniul educației – OUG prevede instituirea transportul gratuit pentru elevi. Prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractului și pierderea licenței.

In domeniul fiscal – Asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente, echipamente de protecție să fie scutite de TVA dacă bunurile sunt utilizate în combaterea COVID-19  sau donate unor entități care le folosesc în acest sens.

In domeniul cultural : OUG a introdus reglementări menite să susțină industria spectacolelor. A fost introdusă  posibilitatea refolosirii biletelor deja  achiziționate. Dacă pe parcursul unui an biletele nu au putut fi folosite, se vor returna banii. Pentru veniturile impozabile ale industriei de evenimente, ele vor fi plătite doar la momentul realizării veniturilor.

In domeniul economic : a fost prelungit  termenul de eliberare a certificatelor de urgență până la 31 mai. Până la 15 iunie e prelungită posibilitatea de depunere a solicitării pentru amânarea ratelor bancare. Până la 15 iunie, instituțiile de credit vor evalua cererile de suspendare.

Pe perioada stării de alertă se interzic deconectările de la rețelele de utilități.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Accident rutier cu descarcerare în Bărcănești, sat Românești, DN1

Au fost alertați pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Ploiești, care s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies