30 septembrie 2023
No menu items!

RALUCA TURCAN: SE PRELUNGEȘTE ȘOMAJUL TEHNIC PENTRU DOMENIILE RESTRICTIONATE, SE ACORDA IN CONTINUARE ZILE LIBERE PLĂTITE PENTRU PĂRINȚI, NU VA FI NEVOIE DE CARDUL DE SĂNĂTATE PENTRU CONSULTAȚII MEDICALE

Cele mai vizualizate articole

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat la sfârșitul ședinței de guvern măsurile prevăzute in cadrul Ordonanței de Urgentă aprobată astăzi pentru prelungirea unor măsuri de sprijin care se vor aplica pentru o perioadă limitată, in timpul stării de alerta.

In domeniul protecție socială: a fost prelungita perioada șomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menținerii în domeniile care vor fi restricționate în continuare atat pentru angajații cu contracte individuale, profesii liberale, PFA și alte categorii de profesioniști.

De asemenea, va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la data 12 iunie 2020.

Companiile și instituțiile cu mai mult de 50 de angajați vor fi obligate să instituie programe individualizate pentru angajați pentru a evita aglomerările in spațiile de lucru.

In domeniul sănătății : se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate cu noul coronavirus sau au fost plasate in carantinate.Consultațiile medicale la medicii de familie și în ambulatoriu vor putea fi în continuare acordate la distanță și se va putea face decontarea lor fără cardul de sănătate.Serviciile medicale acordate în unitățile de asistență medicale se vor deconta la nivelul activității realizate efectiv – vor putea fi suplimentate sumele decontate.

In domeniul educației – OUG prevede instituirea transportul gratuit pentru elevi. Prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractului și pierderea licenței.

In domeniul fiscal – Asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente, echipamente de protecție să fie scutite de TVA dacă bunurile sunt utilizate în combaterea COVID-19  sau donate unor entități care le folosesc în acest sens.

In domeniul cultural : OUG a introdus reglementări menite să susțină industria spectacolelor. A fost introdusă  posibilitatea refolosirii biletelor deja  achiziționate. Dacă pe parcursul unui an biletele nu au putut fi folosite, se vor returna banii. Pentru veniturile impozabile ale industriei de evenimente, ele vor fi plătite doar la momentul realizării veniturilor.

In domeniul economic : a fost prelungit  termenul de eliberare a certificatelor de urgență până la 31 mai. Până la 15 iunie e prelungită posibilitatea de depunere a solicitării pentru amânarea ratelor bancare. Până la 15 iunie, instituțiile de credit vor evalua cererile de suspendare.

Pe perioada stării de alertă se interzic deconectările de la rețelele de utilități.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ALERTĂ PORTOCALIE LA GORNET DIN CAUZA UNUI INCENDIU MASIV

Incendiu masiv de vegetație uscată în satul Gornet! Focul se manifestă pe aproximativ 20 de hectare, iar intervenția este...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH