4 decembrie 2023
No menu items!

DILEMA ZILEI: PANA UNDE PUTEM CIRCULA LIBERI FĂRĂ DECLARAȚIE PE PROPRIE RASPUNDERE IN PRAHOVA? AUTORITĂȚILE SE CONTRAZIC

Cele mai vizualizate articole

Ministerul Afacerilor Interne ( MAI ) a anuntat, in cursul zilei de ieri, prin intermediul Grupului de Comunicare Strategica , ca zona metropolitana, in cadrul careia se poate circula fără declarație, se calculează pe o raza de 30 km de la principalul oraș.

” Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).
Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”.  -se precizeaza in comunicatul GCS .

 Autoritățile județene, au anuntat, astăzi, pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Prahova, ca zona metropolitana este compusă din Municipiul Ploiești; Orașele: Băicoi, Boldești Scăieni și Plopeni și Comunele: Ariceștii-Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăvești, Păulești, Târgșoru Vechi și Valea Călugărească.

Zona indicată de autoritățile județene este mult mai restrictiva decât cea accepta de MAI .

De exemplu, spre zona de Nord, Consiliu Județean indica drept cea mai depărtată localitate orașul Băicoi, aflat la doar 20 Km distanță de Ploiesti, in timp ce aplicarea calcului indicat de MAI cu cei 30 km distanță de municipiu, ar permite sa ne putem duce pana la Câmpina fără declarația pe propria raspundere.

Aceeași situație se înregistrează și pentru deplasările spre zona de sud a județului.  Consiliul Județean indica localitatea Barcanesti, situată la doar 10-15 km fata de Ploiesti, in timp ce aplicarea razei de 30 km indicată de MAI, ar permite o deplasare liberă pana in comuna Gorgota .

Neconcordante se remarca și pentru traseele din zonele de Vest su Est ale judetului.

Ca de obicei, prahovenii „sunt mai cu mot” și lasa totul la latitudinea echipei de politisti care ne vor opri in trafic pentru a verifica dacă respectam deciziile CNSU, și este deja de notoritate naționala faptul ca politistii prahoveni au câștigat ”întrecerea socialista” clasandu- se pe primul loc in țara la numărul de amenzi aplicate pentru nerespectarea ordonatelor militare. Aceste balbe administrative le va da libertatea sa aplice cum vor ei noțiunea de „zona metropolitana”.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

NOI MODIFICĂRI ALE TRASEELOR TCE PLOIEŞTI ÎN CONTEXTUL LUCRĂRILOR DE PE BULEVARDUL CASTANILOR

Având în vedere lucrările de refacere a carosabilului care se derulează pe Bulevardul Independenței (Castanilor), între Gara de Sud...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH