28 octombrie 2021
No menu items!

Prahova e sub Cod Portocaliu! Vezi cât durează!

Cele mai vizualizate articole

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o serie de avertizări meteo, anunțând că, în special în sud-vestul țării, în următoarele ore sunt așteptate fenomene meteo extreme, inclusiv căderi de grindină și precipitații care pot ajunge până la 70 l/mp.

În contextul acestei prognoze, pentru intervalul miercuri, ora 13.00 – joi, ora 23.00, ANM a emis cod portocaliu pentru județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu. De asemenea, se va afla sub cod portocaliu partea de sud a județelor Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara. „În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp”, au atenționat meteorologii.

Până joi dimineață, la ora 6, este valabil și un cod galben emis pentru Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, unde meteorologii se așteptă la „perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”.

Pe parcursul zilei de joi va fi valabilă o informare meteo conform căreia, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DOSARUL VACCINĂRILOR FICTIVE/INTERCEPTĂRI- „OAMENII NU VREA ÎNŢEPAŢI, VREA PATALAMAUA”

Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH