28 octombrie 2021
No menu items!

ARHIEPISCOPUL SUCEVEI ȘI RADAUTILOR , IPS PIMEN A ÎNCETAT DIN VIAȚA . ACESTA A FOST DIGNOSTICAT CU COVID-19 IN URMA CU O LUNA

Cele mai vizualizate articole

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a incetat din viața după ce fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, când a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul „Matei Balş”, cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.

Decesul a fost confirmat de Grupul de Comunicare Strategica cu precizarea ca acesta s- a produs ieri seara, iar înaltul prelat suferea și de HTA și boala cardiaca ischemica.

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 25 august 1929, el a devenit călugăr în 1951.

IPS Pimen a fost stareţ al Mănăstirii Putna, preot duhovnic la mănăstirea Văratec, preot la mănăstirea Durău, muzeograf la mănăs­tirea Putna şi stareţ la Mănăstirea Sfântul loan cel Nou de la Suceava.

La recomandarea Arhiepiscopului şi Mitropo­litului Moldovei, Teoctist Arăpaşu, pe 10 ianuarie 1982 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei laşilor, cu titlul de Sucevea­nul. În urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, în ianuarie 1991, a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi instalat la Suceava pe 3 martie 1991 .

Curtea  de Apel București (CAB), l-a declarat în 2011 colaborator al Securității, iar Pimen a recunoscut în fața judecătorilor că o parte din notele consemnate de Securitate și invocate de Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) sunt adevarate.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

DOSARUL VACCINĂRILOR FICTIVE/INTERCEPTĂRI- „OAMENII NU VREA ÎNŢEPAŢI, VREA PATALAMAUA”

Interceptările făcute de procurori în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID arată modul în care reţeaua funcţiona, printre cei care au...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH