9 august 2022
No menu items!

SECRETARUL DE STAT IN MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, HORATIU MOLDOVAN : 30 000 DE ROMANI VOR FI TESTAȚI PENTRU A CALCULA GRADUL DE IMUNIZARE A POPULAȚIEI

Cele mai vizualizate articole

Secretarul de stat in Ministerul Satatatii, Horatiu Moldovan, a anuntat , in aceasta seara intr- un interviu la televiziunea Digi24, ca incepand de luna viitoare va începe testarea populației pentru a calcula gradul de imunizare . Conform declarației secretarului de stat , 30 000 de romani urmează sa fie testați din toate regiunile țării.

” Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Institutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare. ” a precizat Horatiu Moldavan explicând ca ” Oricum, testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei deoarece in  etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante.”Institutul Național de Sănătate  Publica va conduce această testare, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.
El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite și în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

” Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a spus Horațiu Moldovan duminică seară.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH