14 aprilie 2024
No menu items!

Noua Strategie Națională de Apărare: ”Trebuie să ținem cont de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Rusia”, a declarat Președintele Klaus Iohannis

Cele mai vizualizate articole

Președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, după ședința CSAT, noua Strategie Națională de Apărare pentru perioada 2020-2024, adoptată în ședință. „Siguranța cetățeanului rămâne un element cheie al abordării statul având datoria de a îl proteja”, a declarat Klaus Iohannis, care a precizat că parteneriatul cu SUA și NATO sunt pilonii principali ai noii strategii.

România e un stat care contribuie la menținerea securității colective și la promovarea democrației și securității. Toate aceste presupun continuitate în angajamente și predictibilitate.

Parteneriatul strategic cu SUA și NATO sunt piloni principali.

Strategia implică o nouă abordare și presupune un management integrat al riscurilor și vulnerabilităților. Ține cont de evoluțiile din regiune, de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Federația Rusă dar și de alte tipuri de provocări.

Siguranța cetățeanului rămâne un element cheie al abordării statul având datoria de a îl proteja. Gestionarea securității presupune și participarea societății civile. Noua strategie națională de apărare se bazează pe contribuția instituțiilor publice. Am acordat un rol central colaborării public-privat și civil-militar”, a precizat la finalul ședinței, Președintele Iohannis.

Anul viitor, România va participa cu 1900 de militari și civili în misiunile din afara statului, iar MAI cu 841 de militari și polițiști.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

MAȘINI DE EPOCĂ/ POVESTEA UNEI DUBIȚE VECHI, FOLOSITĂ LA CĂRĂTUL CARTOFILOR, TRANSFORMATĂ ÎNTR-O BIJUTERIE PE ROȚI

O dubiţă VW veche de 47 de ani, folosită de o familie din Harghita la căratul cartofilor, a fost...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies