9 august 2022
No menu items!

PROCESUL FAMILIEI COSMA SE VA REJUDECA DE LA ZERO LA TRIBUNALUL PRAHOVA

Cele mai vizualizate articole

Înaltă Curte de Castie și Justite (ICCJ) a decis ieri, 26 mai, ca dosarul în care sunt judecați fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, fostul deputat, Vlad Cosma, sa fie judecat la Tribunalul Prahova: „Trimite cauza privind pe inculpaţii: Alixandrescu Daniel Adrian, Cosma Mircea, Cosma Vlad Alexandru şi Alexe Răzvan la Tribunalul Prahova” – se precizeaza in soluția postata pe site-ul oficial al ICCJ .

Procesul familiei Cosma a început în urmă cu 6 ani, în aprilie 2014. Fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, și fiul lui, fostul deputat PSD, Vlăduț Cosma fiind  acuzați că între 2010 și 2013, ar fi primit mită 1 milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire pentru a obține mai multe contracte.

În noiembrie 2016, primul completul ICCJ l-a condamnat pe Mircea Cosma la 8 ani de detenție cu executare și la Vlad Cosma la 5 ani de detenție cu executare.

În aprilie 2018, sentința a fost anulată de un complet de 5 judecători al ÎCCJ. Ulterior, prin decizia CCR, au fost anulate sentințele date de toate completurile de 3 judecători de la ÎCCJ pe motiv că aceste completuri nu erau specializate sa judece faptele de corupție .

După doi ani de la aceasta succesiune de sentințe procesul familie Cosma se va rejudeca de la zero, de data acesta, la Tribunalul Prahova.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

Terenul și CET-ul Brazi pregătite să fie transmise primăriei Ploiești

Consiliul Județean Prahova a adoptat, azi, o hotărâre prin care a preluat de la Parcul Industrial Brazi terenul pe...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH