21 mai 2024
No menu items!

„Valea Prahovei în Acțiune” se va lupta pentru realizarea autostrăzii Comarnic- Brașov!

Cele mai vizualizate articole

Primarii orașelor Sinaia, Azuga, Comarnic, Râșnov și Președintele Consiliului Județean Brașov, au semnat astăzi, 3 iunie 2020, actul constitutiv și statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune”, la sediul Primăriei orașului Sinaia. La eveniment a participat din partea Guvernului României și Mihail VEȘTEA, Secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei.

Proiectul prioritar al asociației este realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, fiind primul parteneriat între localități din două județe care va avea rolul de suport pentru ministerul Transporturilor cu scopul realizării autostrăzii atât de așteptate.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, care este preşedinte al acestei asociaţii de dezvoltare, a declarat că se va pune presiune pe minister în acest scop: „Deschidem un nou capitol al guvernării locale. Avem datoria de a sprijini autoritățile centrale în dezvoltarea României. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune” este răspunsul la nevoile comune exprimate de comunitățile locale care își doresc un viitor sustenabil. Proiectele pe care le vom dezvolta vor avea un impact major în creșterea calității vieții localnicilor. Se va constitui un grup de lucru dedicat acestui proiect (autostrada Comarnic-Brașov -n.r.) din care vor face parte şi reprezentanţi ai ADI Valea Prahovei în acţiune.Vom participa permanent, vom asigura sprijin tehnic, economic, logistic pentru ca proiectul să meargă mai departe„.

Secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) Mihail Veştea, care a fost și primar al Predealului, a declarat că există discuţii pentru gândirea unui întreg concept de mobilitate pe toată Valea Prahovei, fiind vorba despre legătura cu Braşovul pe mai multe căi: „Sigur că proiect prioritar pentru această asociaţie este realizarea autostrăzii, dar noi am avut discuţii şi la nivelul Ministerului Transporturilor şi la Compania Naţională de Investiţii în Infrastructură Auto şi la CFR şi la MLPDA să gândim un concept de mobilitate. De fapt, pe toată Valea Prahovei, legătura cu Braşovul, pentru că de fapt acesta este conceptul major, care înseamnă şi autostradă, şi cale ferată şi întreaga mobilitate, transportul public de persoane şi tot acest concept. Momentul este esenţial, faptul că mai multe autorităţi locale se unesc şi gândesc împreună tot ce înseamnă mobilitatea pe Valea Prahovei este esenţa lucrurilor. O să vedeţi că în câţiva ani va fi şi aici pe Valea Prahovei legătura cu Braşovul un concept unitar.  Am discutat şi demarăm realizarea unui masterplan de mobilitate pe zona aceasta„.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

ACCIDENT ÎN CENTRUL PLOIEȘTIULUI. EVITAȚI ZONA!

Un accident rutier a avut loc, azi, la pranz, pe Bulevardul Republicii, in zona Poștei. In eveniment au fost implicate...
spot_img

Next AG Holding SRL angajeaza Inginer proiectare si executie Instalatii distributie si transport gaze naturale pentru coordonarea proiectelor si lucrarilor societatii

    Cerinte:
  • Studii superioare de specialitate - Facultataea de Instalatii, Facultate inginerie;
  • Experienta minim 2 ani in proiectare si executie in constructii civile si industriale;
  • Experienta minima: 2 ani cu oamenii.

Autorizatii necesare: EGD, PGD, EGT, PGT
Pentru transmiterea CV-urilor va rugam sa utilizati adresa noastra de e-mail: office@nextedholding.com

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH Modifica preferintele pentru cookies