24 octombrie 2021
No menu items!

IN ROMÂNIA A FOST INTERZISĂ COMERCIALIZAREA TELEFOANELOR INCOMPATIBILE CU SISTEMUL RO-ALERT

Cele mai vizualizate articole

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul național de avertizarea populației RO- ALERT este interzisa in România, icepand de astăzi.

Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile, riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă sancţiunile pot ajunge până la 100.000 de lei. Amnezile vor fi aplicate de Protecţia Consumatorului. Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tip vechi. Comercianţii au , incepand de astăzi, obligaţia să posteze pe paginile de internet, dar şi la rafturi, informaţii despre capacitatea telefonului de a recepţiona mesajele  tip RO ALERT .

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

INSTANŢELE DE JUDECATĂ NU CER CERTIFICAT VERDE!

Reprezentanţii Judecătoriei Ploiești au anunţat, azi, că pentru accesul în sediul Jacestei instanţe nu se solicită prezentarea certificatului verde. Ulterior,...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH