9 august 2022
No menu items!

PRAHOVA : NU MAI SUNT PATURI PENTRU PACIENȚII COVID – ALTE TREI SPITALE AR PUTEA DEVENI SPITAL COVID ( BREAZA , BĂICOI, FLOREȘTI )

Cele mai vizualizate articole

După numărul foarte mare de cazuri înregistrate în Prahova în ultimele 24 de ore, autorităţile s-au reunit de urgenţă în şedinţă pentru a găsi soluţii atât pentru problema legată de numărul mare de suspecţi care au umplut izolatorul de la Spitalul Judeţean şi care aşteaptă chiar zile întregi rezultatele testelor, cât şi pentru obţinerea de noi locuri în spitale pentru tratarea formelor uşoare ale bolii.

Astfel, au fost identificate trei spitale pentru care vor fi cerute aprobări pentru a putea primi pacienţi COVID, fiind vorba despre cele de la Breaza, Băicoi şi Floreşti. În acest ultim caz, se pare că ar fi o problemă de ordin juridic, situaţia de aici urmând a fi analizată în amănunt. Precizăm că, potrivit prefectului Cristian Ionescu, în acest moment sunt disponibile 15 locuri în spitalele din judeţ pentru bolnavii COVID-19.

De asemenea, vor fi făcute solicitări pentru ca agenţii economici să pună la dispoziţia autorităţilor spaţii de cazare pentru suspecţii de coronavirus, în condiţiile în care capacitatea izolatorului de la Spitalul Judeţean a fost atinsă, 50 de persoane aşteptând acum rezultatele testelor. Capacitatea de procesare a testelor prin aparatul din spital este depăşită pentru că zilnic se prezintă la spital zeci de persoane care trebuie să fie supuse testării anti-covid, astfel că rezultatele întârzie uneori zile întregi.

În acest context, ar putea fi achiziţionat un aparat mai performat de testare, fiind făcute demersuri către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean, dar se pare că acesta va putea ajunge la Ploieşti cel mai devreme în cursul lunii august. Până atunci, problema aglomeraţiei de la izolatorul SJU rămâne şi ea ar putea fi rezolvată mai rapid prin cazarea suspecţilor în spaţii puse la dispoziţie de către agenţii economici din judeţ.

Evaluează articolul

Cele mai noi știri

UN SALVAMAR A MURIT, ASTĂZI, PE LITORALUL ROMÂNESC ÎNCERCÃND SA SALVEZE UN TURIST

Astăzi, a fost arborat steagul roșu pe toate plajele din sudul litoralului românesc. Turiștii nu au ținut, însă, cont...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH