30 noiembrie 2023
No menu items!

Avocatul primăriei Gornet a atacat în instanță ordinul de carantinare! Mai mult, se cer daune de 500.000 de euro!

Cele mai vizualizate articole

Primăria comunei Gornet a atacat în instanţă ordinul de carantinare a satului Gornet şi îi cere şefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zona respectivă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, autorităţile îi solicită şefului DSU să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP. În acest sens, sunt invocate „starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei”.

Autorităţile din Gornet, reprezentate de avocatul Bogdan Dumitru, au introdus în instanţă și o acţiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, autorităţile cer şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei, către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”.

1/5 - (1 vote)

Evaluează articolul

1/5 - (1 vote)

Cele mai noi știri

ACCIDENT STUPID PE DJ 100B! CUM A MURIT UN BĂRBAT DE 30 DE ANI

Un accident rutier mortal a avut loc în această seară pe DJ 100B, în afara localităţii Bărăitaru. Din cercetări a...
spot_img

Articole din aceeași categorie

- Advertisement -spot_img
NecenzuratPH